Par godu Cēsu kauju atceres dienai noritēs virkne pasākumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Cēsu kauju simtgadei veltītie pasākumi pilsētā.
Cēsu kauju simtgadei veltītie pasākumi pilsētā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Cēsu kauju atceres dienā jeb Varoņu piemiņas dienā 22.jūnijā Cēsīs norisināsies vairāki izzinoši pasākumi, informēja Cēsu novada pašvaldībā.

Pašvaldība aicina nolikt ziedus pie Cēsu kauju piemiņas vietām un piedalīties "Roadgames" spēlē.

Svētku diena sāksies ar tradicionālo ziedu nolikšanu pie Cēsu kauju piemiņas vietām un pieminekļiem. Dienas ievērojamākais notikums būs vēsturnieku diskusija, kas norisināsies plkst.16 Cēsu Pils parkā. Vēsturnieku diskusija šogad tiks veltīta tēmai par jaunatnes un mazākumtautību līdzdalību Cēsu kaujās. Diskusijai varēs sekot līdzi gan klātienē parkā, gan arī tiešraidē portālos "tvnet.lv" un "apollo.lv", Cēsu novada pašvaldības "Facebook" profilā un "www.cesis.lv".

Cēsnieki un pilsētas viesi no 22. līdz 27.jūnijam varēs piedalīties interaktīvā "Roadgames" spēlē "Cēsu kaujas", kas mūsdienīgā veidā iepazīstinās dalībniekus ar vietām Cēsīs, kas saistītas ar vēsturiskajiem notikumiem.

Lai piedalītos spēlēs ir jāizveido komanda viena līdz četru dalībnieku sastāvā. Lai sāktu spēli, vienam no komandas dalībniekiem nepieciešams lejupielādēt telefonā "Roadgames" mobilo lietotni. Tajā jāievada īpašais spēles kods "cesukaujas", kas būs aktīvs no 22.jūnija. Bezmaksas pieejas kodu skaits ierobežots. Spēli var sākt no jebkuras vietas spēles teritorijā.

Komanda, kas spēlē iegūs visvairāk punktus, saņems balvu - dāvanu karti Līgatnes "Pavāru mājas" apmeklējumam 50 eiro vērtībā. Starp visām pārējām dalībnieku komandām tiks izlozēta dāvanu karte 25 eiro vērtībā restorānā un viesnīcā "Kārļamuiža".

Lai uzzinātu ko vairāk par Cēsu kauju notikumiem un pārbaudītu sevi dažādos atjautības, vērīguma un radošuma uzdevumos, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs no 25. līdz 27.jūnijam piedāvā izaicinājumu - Izlaušanās spēli "Cēsu kauju leģendas". Spēlē var piedalīties divi līdz četri cilvēki no vienas mājsaimniecības, kuru uzdevums ir vienas stundas laikā atrisināt uzdevumu un izkļūt no slēgtas telpas. Ja izdodas izlauzties pirms noteiktā laika beigām, spēle ir uzvarēta. Dalība spēlē tikai pēc iepriekšēja pieraksta, piesakoties pa tālruni 22 014 848, norādīja pašvaldībā.

No 16.jūnija Cēsu Vēstures un mākslas muzejs savā "Facebook" kontā aicinās piedalīties ātras reakcijas, zināšanu un erudīcijas tiešsaistes spēlē "Cēsu kaujas", kurā būs iespēja piedalīties no jebkuras vietas Latvijā un pasaulē.

Pirms 102 gadiem Latvijas valsts pastāvēšana tika izcīnīta Neatkarības kara laikā. Pagrieziena punkts kara gaitā notika tieši Ziemeļlatvijas frontes līnijā, kur latviešu un igauņu karaspēki 22.jūnijā pie Cēsīm uzveica Landesvēra armiju un devās tālāk uz Rīgu.

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu