Latvijā iemīļoti mūziķi kļuvuši par krāpniecības shēmas upuriem (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāji Intars Busulis (no kreisās) un Dons (Arturs Šingirejs) pēc Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas "Muzikālās bankas" 20 gadu jubilejas fināla koncerta Daugavpils Olimpiskajā centrā.
Dziedātāji Intars Busulis (no kreisās) un Dons (Arturs Šingirejs) pēc Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas "Muzikālās bankas" 20 gadu jubilejas fināla koncerta Daugavpils Olimpiskajā centrā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Interneta krāpnieki radījuši arvien jaunas shēmas, un šoreiz izsludināts mūziķa Dona koncerts, par kuru viņš pats neko nezina.

Mūziķis Dons (Arturs Šingirejs) vērsās pie raidījuma "Bez Tabu", lai ziņotu, ka vietnē "Facebook" ir izveidota viltus lapa ar ierakstu, kas vēsta par mūziķa gaidāmo koncertu tiešsaistē.

Dons norāda, ka viltus informācija samulsinājusi viņa talanta cienītājus un viņam nācies atbildēt uz vairākām ziņām un zvaniem, skaidrojot, ka tā nav viņa komanda un ka šāds attālinātais koncerts nenotiks.

Ne tikai Dona vārds ir nelietīgi izmantots, arī mūziķis Intars Busulis saskāries ar līdzīgu situāciju.

"Saņēmām vairākas ziņas, vai tiešām koncerts būs "online"? Vai tiešām šādi notiks, jo bijām taču visu paredzējuši dzīvajā. Koncerts tiešām būs klātienē, taču pagaidām nezinām, kad, gaidām ziņu no valdības, cik cilvēku varēs pulcēties. Mana komanda uzrauga, ko internetā publicē, izmantojot manu vārdu," raidījumam stāsta mūziķis Intars Busulis.

Organizācijas "Drošs internets" vadītāja Maija Katkovska norāda, ka krāpnieks šādā veidā vēloties pārbaudīt, cik cilvēku uzspiedīs uz pievienotajiem koncertu ierakstiem. Iespējams, mērķis ir vēlāk sūtīt jau privātas ziņas, lai mēģinātu izkrāpt datus vai naudu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu