Orķestris "Rīga" koncertā pieminēs deportētos Latvijas iedzīvotājus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

14. jūnijā plkst.19 Rīgas Domā notiks orķestra "Rīga" tiešraides koncerts "Pia memoria", kurā tiks pieminēti pirms 80 gadiem deportētie Latvijas iedzīvotāji, informē orķestra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Lana Kazlauskiene.

Koncerts būs skatāms bez maksas orķestra kontos "Youtube" un "Facebook" vietnēs un dzirdams Latvijas Radio 3.

1941. gada 14. jūnijā īstenotās masu deportācijas pielika nežēlīgu punktu vairāk nekā 15 000 Latvijas iedzīvotāju ikdienas dzīvēm un nākotnes sapņiem dzimtenē. Traģisma noskaņas mijas ar gaišām skumjām un apceri orķestra "Rīga" diriģenta, mākslinieciskā vadītāja Valda Butāna veidotajā latviešu un ārvalstu komponistu skaņdarbu programmā.

Tā koncertā izskanēs kā lūgšana par komunistiskā genocīda upuriem un politiski represētajiem visā pasaulē.

Sakrālā tematika kā dziļš iedvesmas avots ir viens no norvēģa Knuta Nīsteda (1915-2014) un latviešu komponista Romualda Jermaka (1931) radošo gājumu kopsaucējiem.

Koncertā iekļauti abu brieduma gados rakstītie opusi mirušo piemiņai - Nīsteda rekviēms deviņiem metāla pūšaminstrumentiem "Pia memoria" un dziedinošā pirmā daļa no Jermaka rekviēma soprānam, tenoram, vīru korim un ērģelēm Viļņa Šmīdberga pārlikumā pūtēju orķestrim.

Koncerts notiks ar Rīgas domes, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu