105 dienas izolatorā par protestēšanu Baltkrievijā: jauns administratīvajā arestā pavadītā laika rekords (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Sergei Supinsky / AFP

Gomeļas iedzīvotāja Anastasija Perevoščikova par dalību protestos pret diktatoru Aleksandru Lukašenko administratīvajā arestā izolatorā pavadījusi kopumā 105 dienas – tas ir jauns Baltkrievijā administratīvajā arestā pavadītā laika rekords, vēsta izdevums “Current Time”.

Pirms Perevoščikovas rekordists izolatorā pavadītajā laikā bija Minskas students Jans Solonovičs. Viņam tika piespriests arests uz kopumā 114 dienām, no kurām viņš izolatorā pavadīja 85. Janvāra beigās Solonovičs no aresta tika atbrīvots, bet pēc tam viņš no Baltkrievijas aizbrauca.

Perevoščikovai noteiktais arests tika pagarināts sešas reizes - katru reizi, kad tuvojās beigām 15 diennakšu aresta termiņš, Anastasijai tika izrakstīts jauns protokols un arests tika pagarināts vēl uz 15 dienām. Kopumā Anastasijai tika izrakstīti septiņi protokoli, katrs no kuriem noteica 15 diennakšu arestu.

Pirmo reizi Anastasiju aizturēja šā gada janvārī. Pirms tam jaunietes un viņas mātes mājās policija veica pārmeklēšanas.

Pēc atgriešanās brīvībā Perevoščikova cenšas nokārtot lietas, kas iekrājušās laikā, kamēr viņa bija izolatorā.

Par ieslodzījumā pavadīto laiku Anastasija lieki cenšas nedomāt. Sieviete stāsta, ka ieslodzījuma laiku viņai palīdzēja izturēt vēstules, ko viņa saņēmusi no tuviniekiem.

Perevoščikova pauž viedokli, ka protesti, kas Baltkrievijā aizsākās pēc pagājušā gada prezidenta vēlēšanām, bez pēdām nepalikšot.

“Rezultāts ir tas, ka baltkrievi ieraudzīja sevi un apzinājās sevi. Un iepazina cits citu. Tas, manuprāt, ir pats galvenais, jo valsts sākas ar cilvēkiem, ar tautu,” norāda Anastasija.

Jaunais represiju vilnis pret Lukašenko oponentiem Baltkrievijā turpinās jau apmēram gadu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu