Sešu nedēļu laikā Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits sarucis par 75%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sākoties vasaras sezonai, arī Latvijas iedzīvotāji Covid-19 jomā beidzot sagaidījuši pozitīvas ziņas - ik dienu tiek konstatēts arvien mazāks un mazāks no jauna saslimušo skaits, un kopumā sešu nedēļu laikā infekcijas izplatība sarukusi jau par 73%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Tiesa, situācija Latvijā joprojām ir krietni sliktāka nekā citās Eiropas valstīs.

Turklāt jaunu saslimšanas gadījumu ar Covid-19 skaits vienmērīgi samazinās itin visās vecuma grupās un valsts reģionos

Aizvadītajā nedēļā vien, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, vērojams saslimšanas gadījumu skaita samazinājums gandrīz par 30%. Vidēji vienā dienā tika atklāti 174 jauni inficētie, bet nedēļu iepriekš tie bija 254 jauni gadījumi.

Vienlaikus pagājušajā nedēļā par 2,6% arī samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 9152 testus.

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 28 pacienti dienā, kas ir par vienu mazāk nekā nedēļu iepriekš, tādējādi

ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 331 pacienti iepriekšējo 412 vietā.

SPKC norādīja, ka Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) šobrīd ir 0,78, kas vēl nedēļu iepriekš bija 0,85, kas liecinot par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

Eiropas valstu vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs nokritis no 111 uz 83, un Latvijā tas esot gandrīz divas ar pusi reizes augstāks.

Kopumā Eiropā situācija uzlabojas un 17 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

Neraugoties uz saslimstības mazināšanos, SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19. Vakcinācija ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu