Goldensteitas slepkavam pa pēdām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Es būšu pazudis tumsā" (Mišele Maknamara)
"Es būšu pazudis tumsā" (Mišele Maknamara) Foto: HBO

Jūnija vidū pie skatītājiem nonāks HBO dokumentālā seriāla "Es būšu pazudis tumsā" (I’ll Be Gone in the Dark) speciālizlaidums.

Sešu sēriju dokumentālais stāsts, kas skatāms "LMT Viedtelevīzijā", skatītāju vērtējumam tika nodots pērn. Tas vēstīja par 2020. gadā uz mūžu notiesāto bijušo policistu Džozefu Džeimsu Deandželo (Joseph James DeAngelo), kurš atzinās aizvadītā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados paveiktā izvarošanu un slepkavību sērijā. "Es būšu pazudis tumsā" speciālizlaiduma centrā ir noziegumu upuri un viņu tuvinieki, kuri tiesas procesa laikā, cenšoties panākt taisnīgu lietas atrisinājumu, pēc daudziem gadiem aci pret aci sastapa pāridarītāju.

"Es būšu pazudis tumsā" sižets ir balstīts amerikāņu autores Mišeles Maknamaras (Michelle McNamara) grāmatā ar tādu pašu nosaukumu. Maknamarai bija tikai 14 gadu, kad netālu no viņas mājām Illionisā tika izvarota un noslepkavota vietējā iedzīvotāja Keitija Lombardo. Šis traģiskais notikums vēlāk izmainīja rakstnieces dzīvi – grāmatas tapšanas procesā pētot neatklāto noziegumu, Maknamara uzgāja virkni citu līdzīgu gadījumu, kas satricināja Kaliforniju laika posmā no 1973. līdz 1986. gadam. Toreiz, ielaužoties šī stata iedzīvotāju mājās, tika pastrādātas izvarošanas un slepkavības ar līdzīgu rokrakstu.

"Es būšu pazudis tumsā"
"Es būšu pazudis tumsā" Foto: HBO

Neraugoties uz to, ka 2016. gadā Maknamara negaidīti gāja bojā, grāmata tomēr tika izdota divus gadus pēc autores nāves un īsā laikā kļuva par bestselleru. "Es būšu pazudis tumsā" izraisīja sabiedrības interesi par tā dēvēto Goldensteitas slepkavu, kura personību rakstniece centās izzināt soli pa solim, šķetinot pastrādāto noziegumu gaitu un atklājot virkni aizvien jaunu notikumu. Maknamaras veiktā izmeklēšana palīdzēja varas iestādēm 2020. gada vasarā aizturēt bijušo policistu Džozefu Džeimsu Deandželo, kurš atzinās paveiktajos noziegumos. Deandželo, kuram patlaban ir 75 gadi, aizvadītajā vasarā tika piespriests mūža ieslodzījums par 13 slepkavībām un 50 izvarošanām. Diemžēl rakstniece nesagaidīja atrisinājumu lietai, kas kļuva par viņas mūža darbu.

"Es būšu pazudis tumsā"
"Es būšu pazudis tumsā" Foto: HBO

No 23. jūnija skatītājiem būs pieejams režisores Elizabetes Volfas (Elizabeth Wolff) veidotais "Es būšu pazudis tumsā" speciālizlaidums, kura centrā ir Goldensteitas slepkavas pastrādātajos noziegumos cietušie un viņu tuvinieki, kuri liecināja pērn notikušajā tiesas prāvā. Emocionālā tiesas procesa laikā cietušajiem pirmo reizi bija izdevība ne tikai atklāti runāt par notikušo, bet arī sastapt pāridarītāju vairākus gadu desmitus pēc nodarījuma, atklājot savas gadiem glabātās sāpes un pārdzīvojumus. Speciālizlaiduma gaitā skatītājiem tiks atklāti arī jauni pavērsieni, kāpēc Maknamara bija īpaši ieinteresēta pastrādāto noziegumu atklāšanā.

HBO dokumentālā seriāla "Es būšu pazudis tumsā" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu