"Jauno Jāņu orķestris" vasaras atmodā izdod jaunu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Jauno Jānu orķestris"
"Jauno Jānu orķestris" Foto: Aija Kaukule

Pazīstamā jaunfolka grupa "Jauno Jāņu orķestris" vasaras atmodā izdod jaunu dziesmu "Div’ svecītes" ar oriģinālu mūziku un dainu vārdiem. Līdz ar jauno skaņdarbu grupa publicē arī tā videoklipu.

“Dziesmas ideja auga jau kopš pagājušā gada vasaras saulgriežiem, kad nebija iespējas uzstāties un kā ierasts, kopā muzicējot, baudīt vasaras burvību, dzīvestību un muzicēšanas prieku. Nav noslēpums, ka pēdējā laikā satikšanos daudziem no mums aizstāja iešana dabā – daba kalpojusi gan par dziednīcu, gan svētnīcu, gan, kādam – arī darbavietu un sarunu biedru. Šī pieredze dabiski kondensējusies dziesmā, sapludinot pārpasaulīgus tautasdziesmu vārdus un mūsu mūziku, - “Div’ svecītes” ir kā sapnis, kurā arī 21. gadsimtā iespējams sastapt mītiskus tēlus, mums tik pazīstamās latviešu dievības, kas palīdz tiem, kas apmaldījušies, palīdz meklētājiem atrast zaudēto un arī - vienam otru. Lai gan dziesmas ieraksts tapa vairākās solo sesijās, tā bija iespēja sastapties arī mums pašiem - mūzikā un daudzbalsu dziedājumā. Dziesmas videoklipā fiksēta grupas pirmā satikšanās pēc ilgāka laika - brīvā dabā, skaistajos Nītaures puses mežos, vasaras atmodā, un iemieso arī kopā būšanas, dziedāšanas un muzicēšanas prieku,” stāsta JJO balss Juris Kaukulis.

Noskaties dziesmas "Div’ svecītes" video.

Dziesmas mūzikas autors ir Juris Kaukulis, aranžējums – JJO mūziķi. Ieraksta producenti - Juris Kaukulis un Aldis Zaļūksnis. Video ideja - Juris un Aija Kaukuļi, režija un montāža – Ritvars Bluka. Dziesma ieskaņota ar “LaIPA” stipendijas atbalstu Jura Kaukuļa garāžas studijā Siguldā un ZLX studijā Jūrmalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu