Robežsardzes darbinieks izvairās no nodokļu nomaksas par azartspēlēs laimētiem tūkstošiem (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Anton27/Shutterstock.com

Iekšējās drošības biroja (IDB) redzeslokā nonākusi kāda Valsts robežsardzes amatpersona, kas azartspēlēs laimējusi vairākus desmitus tūkstošus eiro, bet tos nav norādījis savā deklarācijā, tādējādi izvairoties no iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksas. 

IDB rosinājis Austrumlatgales prokuratūrai apsūdzēt vainīgo pēc Krimināllikuma panta par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā - izdarīšanu.

2021.gada pirmajos piecos mēnešos IDB sācis 24 kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 95 kriminālprocesos.

Šī gada pirmajos piecos mēnešos prokuratūrai nosūtīti 18 kriminālprocesi kriminālvajāšanas sākšanai pret 47 personām.

Jau ziņots, ka par līdzīgu nodarījumu iepriekšējos gados tiesātas divas Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas. Vienā no gadījumiem nu jau bijušais vecākais muitas uzraugs deklarācijā nebija norādījis 154 441 eiro ienākumus no azartspēļu un izložu laimestiem.

Savukārt otrajā gadījuma cits nu jau bijušais vecākais muitas uzraugs deklarācijā nenorādījis laimestus 29 838 eiro apmērā. Tāpat apsūdzētais norādīja nepatiesas ziņas, kas neatbilst patiesiem datiem par gūtiem laimestiem, konstatējamiem nodokļu aprēķinā 103 500 eiro apmērā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu