Tramps neatmet politiskās ambīcijas: apmeklēs Teksasas-Meksikas robežu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps Foto: REUTERS/Jonathan Drake

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps dosies uz Teksasas štatu, lai apmeklētu ASV robežu ar Meksiku un kritizētu pašreizējā prezidenta Džo Baidena pieeju imigrācijai.

Tramps savā paziņojumā sacīja, ka viņš kopā ar Teksasas gubernatoru Gregu Ebotu 30.jūnijā apmeklēs "mūsu nācijas izpostīto dienvidu robežu".

"Baidena administrācija mantoja no manis visstiprāko un visdrošāko robežu ASV vēsturē un tikai dažās nedēļās pārvērta to par visļaunāko robežas krīzi ASV vēsturē," teica Tramps.

"Mēs nonācām no robežas drošības, kuru apskauda pasaule, līdz bezlikumu robežai, kuru tagad žēlo visa pasaule."

Tramps izmanto datus, kas parāda, ka Baidena administrācijai, solot humānāku pieeju pret migrantiem no Centrālamerikas, ir bijis grūti atvairīt simtiem tūkstošu migrantu mēģinājumus šķērsot šo robežu pēdējo mēnešu laikā.

No marta līdz maijam vairāk nekā 530 000 cilvēku tika aizturēti un nosūtīti atpakaļ uz Meksiku pēc tam, kad viņi mēģināja šķērsot robežu bez legāliem imigrācijas dokumentiem, liecina Muitas un robežapsardzes dienesta (CBP) dati.

Nav oficiāli aplēsts, cik lielam skaitam migrantu izdevās veiksmīgi šķērsot robežu, bet lielais mēģinājumu skaits vedina uzskatīt, ka pieaudzis arī veiksmīgo robežas šķērsojumu skaits.

Republikāņi ir centušies kaitēt Baidena popularitātei, uzsverot krīzi uz robežas.

Ebots otrdien tviterī paziņoja, ka atsāks Trampa plānotā mūra būvniecību uz robežas, kuru apturēja Baidens.

Teksasa "darīs, ko Baidens ATSAKĀS darīt - aizsargās mūsu pilsoņus gar dienvidu robežu", tvītoja Ebots.

Trampa paziņojums ir jaunākā liecība par to, ka viņš pēc Baltā nama atstāšanas 20.janvārī turpina izaicināt Baidenu, neatsakoties no iespējas atkal kandidēt prezidenta vēlēšanās 2024.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu