VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas vairāk nekā miljons eiro apmērā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Steve Photography/Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde lūdz Nodokļu un muitas lietu prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumu valsts budžetam lielā apmērā (1 136 200 eiro), informē dienests. 

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 218. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par iespējamu izvairīšanos no nodokļu nomaksas periodā no 2018. gada aprīļa līdz 2019. gada oktobrim, ar to nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā.

Izvairīšanās no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas tika veikta par domājamo daļu no nelietota nekustamā īpašuma pārdošanas,

izveidojot mākslīgu darījumu ķēdi, kurā tika iesaistīti savstarpēji saistīti uzņēmumi.

Kriminālprocesa ietvaros uzlikti aresti aizdomās turēto personu piederošajai mantai 118 340 eiro apmērā, aresti uzlikti dažādu uzņēmumu kapitāldaļām, vairākiem nekustamajiem īpašumiem un kustamai mantai.

Kriminālprocesa ietvaros 2021. gada jūnijā pieņemts lēmums ar kuru nolemts kriminālprocesā sākt procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu