Baidens: Mans galvenais uzdevums - aizstāvēt ASV intereses (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Džo Baidens preses konferencē pēc trešdien notikušā samita ar Krievijas autoritāro līderi Vladimiru Putinu pavēstīja, ka viņa galvenais uzdevums ir aizstāvēt ASV Intereses.

Viņš arī piebilda, ka neuzskatot Krieviju par naidīgu valsti.

Baidens izteicās, ka esot bijis svarīgi ar Putinu tikties klātienē. ASV un Krievijai ir dažādas domstarpības, bet tas netraucējot diskutēt.

Baidens arī norādīja, ka ASV un Krievijai esot daudz kopīgu interešu, piemēram, globālā stratēģiskā stabilitāte un bruņošanās ierobežošana.

Viņš atklāja, ka samitā ar Putinu runāts par cilvēktiesību jautājumu Krievijā, tostarp par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija ieslodzīšanu.

Tāpat viņš ar Putinu pārrunājis situāciju Ukrainā un Baltkrievijā, kā arī jautājumus, kas saistīti ar kiberdrošību.

Sarunas ar Putinu bijušas "pozitīvas un labas", piebilda Baidens. Vienlaikus Baidens uzsvēra, ka viņš "skaidri parādījis, ka mēs nepacietīsim mēģinājumus pārkāpt mūsu demokrātisko suverenitāti vai destabilizēt mūsu demokrātiskās vēlēšanas un ka mēs atbildēsim".

Viņš sacīja, ka sarunās ar Putinu uzsvēris cilvēktiesību jautājumus un turpinās paust satraukumu par "pamata cilvēktiesībām, jo tādi mēs esam".

Viņš arī pieskāries jautājumam par diviem Krievijā "nepamatoti ieslodzītiem" amerikāņiem.

Baidens uzsvēra, ka "pēdējā lieta", ko Putins vēlas, ir jauns aukstais karš.

Atbildot uz jautājumu par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās, Baidens uzsvēra, ka gadījumā, ja Krievija turpinās to darīt, tai jārēķinās ar sekām.

Krievija izmisīgi cenšas saglabāt savu pasaules lielvaras statusu, tomēr ja tā turpinās jaukties citu valstu lietās, cena, ko tai nāksies maksāt, būs šī statusa zaudēšana.

Tas pats būs gadījumā, ja Navaļnijs cietumā nomirs. “Sekas Krievijai būs graujošas,” viņš piebilda.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu