Sirmgalvis nepārliecinās par manevra drošību un ar motorolleru ietriecas braucošā kravas auto (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ziemeļvidzemē, uz šosejas starp Alūksni un Alsviķiem, pirmdien nopietnā sadursmē iekļuva un smagas traumas guva divi seniori, kas brauca pa lielceļu ar savu motorolleru. Apmēram kilometru aiz Alūksnes robežas pensionāri nonāca krustojumā, kur viņiem bija jānogriežas pa kreisi. Kā zināms, tas ir viens no bīstamākajiem manevriem ceļu satiksmē, un pirmdien manevra bēdīgā slava vēlreiz guva apstiprinājumu, kad krietni lēnāk braucošā motorollera apdzīšanu bija sācis kravas auto.

Kā raidījumā Degpunktā stāsta notikuma vietā sastaptais aculiecinieks, motorollera vadītājs neesot pārliecinājies par manevra drošību un sācis nogriešanos, kaut aizmugurē braucošā fūre jau bija sākusi apdzīšanu. Rezultātā notika neizbēgamais - motorollers  ietriecās smagās mašīnas piekabē un pensionāru pāris piedzīvoja sāpīgu kritienu.

Uz negadījuma vietu nekavējoties tika izsaukti mediķi, jo uzreiz bija skaidrs, ka trieciens un tam sekojušais kritiens nepaliks bez sekām. Pēc avārijas aculiecinieka teiktā sākotnēji izskatījies, ka tieši sieviete guvusi nopietnākos ievainojumus. Tomēr viņa pēc mirkļa atžirgusi. Lai gan arī viņa ir guvusi traumas, vīrietim ir dažādi sasitumi, nobrāzumi un lauzta roka. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola Degpunktā  norāda, ka “abos gadījumos ir gūti vairāku ķermeņa daļu ievainojumi, cietušie ir pie samaņas, bet traumas ir nopietnas, varētu vērtēt kā vidēji smagas, tomēr ārstējamas”.

Jāteic, ka motorollera vadītājam un pasažierei tomēr ļoti paveicās. Ja braucamais būtu nonācis “fūrei” priekšā vai palicis starp riteņiem, sekas varēja būt krietni vien smagākas. Tieši uz to norāda smagā auto šoferis, kurš esot pamanījis neuzmanīgā motorollerista nodomus un centies apbraukt motorolleru ar lielāku intervālu, palaižot riteņus pa ceļa nomali. No sāpīgās sadursmes tas pensionārus tomēr nepaglāba.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess, incidenta apstākļi vēl tiks vērtēti. Sākotnējā informācija gan liecina, ka par vainīgu varētu tikt atzīts tieši motorollera vadītājs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu