Kāpēc rīkot "autokoncertus" nav izdevīgi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valdība otrdien lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) ierosinājumu atļaut organizēt pasākumus, kuros apmeklētāji piedalās, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī vai individuālajā peldlīdzeklī, tomēr maz ticams, ka tuvākajā laikā tādus varēsim baudīt bieži.

Pagājušajā gada jūnijā lidlaukā "Spilve" notika "autokoncerts" 500 automašīnām ar četru grupu uzstāšanos, tomēr pasākuma organizatori - festivāla "Summer Sound" komanda - šogad ko līdzīgu atkārtot neplāno, pavēstīja festivāla direktors Uldis Pabērzis.

Pabērzis skaidroja - lai sarīkotu "autokoncertu" ir jāņem vērā vairāki būtiski ierobežojumi un apgrūtinājumi, no kuriem viens ir teritorijas izmērs. Ja, piemēram, cilvēks varētu aizņemt divu kvadrātmetru platību, tad automašīna aizņem vismaz desmit kvadrātmetrus, ja ne vairāk. Turklāt teritorijai ir jābūt tādai, kurā var iebraukt un no kuras arī izbraukt.

"Lai šādu pasākumu varētu apmeklēt kaut cik jēdzīgs cilvēki skaits, teritorijai ir jābūt milzīgai. Tiklīdz ir liela teritorija aktuāls paliek jautājums par skaņas kvalitāti un pasākuma redzamību. Mums to izdevās atrisināt, bet bija nepieciešami milzīgi ekrāni, lai tie skatītāji, kas atrodas tālāk, varētu kaut ko redzēt," atzīmēja festivāla "Summer Sound" direktors.

Viņš norādīja, ka komanda uz "autokoncertu" raudzījās kā uz pasākumu, kuru var īstenot pandēmijas laikā, kad klātienes pasākumi nebija atļauti, tomēr tagad, kad parādās pirmās iespējas rīkot pasākumus klātienē, "autokoncerti" šo pieredzi nevar aizstāt.

"Nedomāju, ka šāds formāts ir ilgtspējīgs, vai vispār pielietojams formāts plašākā mērogā. Iespējams, ka "autopasākumus" var rīkot atsevišķos gadījumos. "Autokoncertam" nav ekonomiskā pamatojuma un, ja ir citas, labākas alternatīvas, kāpēc būtu jāizvēlas šī," pauda Pabērzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu