Pēc svētkiem LTV ēterā atgriežas "Kultūrdobe"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Henrieta Verhoustinska un modes mākslinieks Dāvids
Henrieta Verhoustinska un modes mākslinieks Dāvids Foto: LSM/Keita Rožāne

LTV arī šovasar (no 26. jūnija sestdienās plkst. 20.45 LTV1) turpināsies Kultūras raidījumu redakcijas veidotais, skatītāju iemīļotais raidījums "Kultūrdobe". Žurnāliste Henrieta Verhoustinska dosies viesos pie kultūras personībām – dārza mīļiem, lai aprunātos gan par rosīšanos dārzā, gan viņu radošajām iecerēm.

"Dārzs ir cilvēka spogulis. Ļoti interesanti vērot mijiedarbi, meklēt, kā mākslinieka darbus ietekmējis viņa dārzs un otrādi – kā vidē ap viņu atspoguļojas cilvēka nodarbošanās. “Kultūrdobe” ir ļoti īpašs projekts. Sākot pirmo sezonu, manas zināšanas par dārzkopību nebija pat ābečnieka līmenī. Taču tikšanās ar brīnišķīgajiem pirmās sezonas dalībniekiem, viņu aizrautīgie stāsti man ļāva apgūt daudz jauna. Nu varu teikt, ka dārzkopības jomā jau šo to zinu, turklāt, sākoties otrajai sezonai, man beidzot ir pašai sava dobe ar pāris augļu kociņiem, ogu krūmiem un peonijām," tā Henrieta Verhoustinska.

Arī jaunajā sezonā Henrieta dosies ciemos pie kultūras personībām un mākslas pasaules autoritātēm, ļaujot skatītājiem ne tikai ielūkoties dārzos, bet arī sirsnīgās sarunās tuvāk viņus iepazīt.

Pirmajā raidījumā redzēsim viesošanos pie modes mākslinieka Dāvida Andrejeva un viņa sievas Antras, kas notika maija vidū, kad vēl pavasarīgi ziedēja ābeles. Dāvida tērpi gan teātrī, gan modes skatēs vienmēr priecējuši ar perfektu šuvumu un drosmīgu krāsu gammu. To pašu var teikt par viņa sapņu dārzu Dāviņu pagastā – ainavu veido no bojāejas izglābti skuju un lapu kociņi, dīķī gleznaini pamīšus ar salātlapām atspīd puķudobes, lielā siltumnīcā omulīgi briest tomāti. Ievas slīgst pār Iecavas krastu, kur Dāvids ar sievu Antru dzer rīta kafiju.

"Kultūrdobe" (LTV)
"Kultūrdobe" (LTV) Foto: LSM/Keita Rožāne
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu