Spoguļu namiņi moderniem minimālistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Leckie Studio

Arhitektu birojs "Leckie Studio" un dizaina aģentūra "Aruliden" ir laiduši klajā spoguļu namiņu konstrukciju dizainu, kas tiks būvēti mežā Ontario, Kanādā.

Saukti par "Arcana", nomaļie namiņi tiks celti meža vidū, divas stundas uz ziemeļiem no Toronto.

Precīza to atrašanās vieta tiek turēta slepenībā, un viesiem tā tiks atklāta tikai pēc namiņu rezervācijas. Ar atstarojošajām spoguļu ārsienām namiņi ir radīti tā, lai saplūstu ar ainavu.

"Leckie Studio" un "Aruliden" namiņi tiks izgatavoti no koka rāmjiem un apšuvuma, kas pārklāts ar pulēta nerūsējošā tērauda loksnēm.

Katra namiņa interjeru rotās priežu sienas, un guļamzonā logi stiepsies no grīdas līdz griestiem.

25 kvadrātmetru nelielie namiņi ir veidoti tā, lai lapu koku mežā tie būtu gandrīz nepamanāmi, ļaujot viesiem justies pēc iespējas tuvāk dabai.

Metāla apšuvuma atstarojums tiks nedaudz sagrozīts, lai novērstu putnu savainošanos, nejauši tajā ielidojot.

"Kā zīmolam, kura pamatā ir cieņa pret dabas spēku un skaistumu, mūsu prioritāte ir izveidot mūsu struktūras tā, lai tās neapdraudētu putnus un citas radības, kas dzīvo "Arcana" apkaimē," sacīja "Leckie Studio" un "Aruliden".

"Vizualizācijās to ir grūti pamanīt, bet atstarojošais apšuvums ir nepilnīga spoguļota virsma, kas dabiski attur putnus."

"Turklāt uz visām atstarojošajām virsmām mēs uzklājam plēvi, kas nav pamanāma cilvēka acij, bet var ļaut putniem atpazīt to kā objektu ainavā," viņi piebilda.

Privātajā namiņā būs mūsdienīga virtuve, pēc pasūtījuma izgatavota ugunskura vieta ar grilu, kas paredzēta ēdiena gatavošanai brīvā dabā visos laika apstākļos, kā arī privāta vannas istaba ar lietus tipa dušu.

Tāpat apkaimē būs pieejamas ekskursijas pa 15 kilometru garām mežainām pārgājienu takām. 

"Arcana" namiņu būvniecību paredzēts sākt vēlāk šogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu