Elīna Maligina: "Pēc Valērija nāves biju uz robežas, lai aizslīdētu" (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Daina Geidmane

Māksliniece, uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Helēna Ora (iepriekš zināma kā Elīna Dzelme un Elīna Maligina) žurnālam "Ir" atklātā sarunā atzina, ka pēc vīra aiziešanas bijusi uz sabrukšanas robežas.

Vaicāta, kāds varētu būt skaidrojums Valērija "sadegšanai", viņa stāsta: "Ogle var kvēlot ilgi un bez liesmas. Bet viņš bija cilvēks, kurš dzīvoja uz maksimumu. Es pabiju viņa virpulī varbūt ne tik ilgu laiku, kopumā piecus gadus, un tagad saprotu — viņš dzīvoja ar tādu jaudu, ka es nezinu, kā tur var nesadegt.

Domāju, ka viņš zināja, uz ko iet, tā bija viņa izvēle. Bet jebkurā gadījumā viņš nodzīvoja brīnišķīgu, satriecoši bagātīgu, radošu un lielu dzīvi.

Jāuzdod jautājums, kā ir labāk: pīkstēt un vilkt vai būt par liesmu? Tik daudz ģeniālu cilvēku aiziet jauni! Un daudzi nodzīvo līdz 100 gadiem un neko neizdara!"

Kā zināms, uzņēmējs Valērijs Maligins mūžībā devās 52 gadu vecumā 2017. gada decembrī. Ekspertīzē tika atklāts, ka Maligins nav miris vardarbīgā nāvē, tomēr plašāki komentāri tā arī netika sniegti.

Žurnālam "Ir" māksliniece atzīst, ka jūtas sarūgtināta, ka žurnālistu priekšstats ir bijis noteicošais, lai par viņu veidotos viedoklis kā par huligānisku, jaunu aktrisi, kas Valēriju Maliginu ierāvusi savā dzīves virpulī.

"Patiesībā bija otrādi, es iekļuvu virpulī. Un man ar to nācās sadzīvot. Tik negodīgi, ka es saņemu nosodījumu, ka esmu kādu kaut kur ierāvusi. Bet nevienu neinteresē, ka stāsts dzīvē var būt citāds. (..) Pēc Valērija nāves biju uz robežas, lai aizslīdētu," atzina viņa.

Vēl pavisam nesen savu iekšējo dvēseles kliedzienu Helen izpaudusi, īstenojot ideju par animācijas filmu "Panic".

Pilnu interviju ar Helēnu Oru lasiet žurnālā "Ir".

Kā vēsta pati māksliniece, filma "Panic" ir sievietes dvēseles kliedziens, provokācija par sievietes lomām. Tās animācija tapa, māksliniecei ar roku zīmējot uz drukātiem videomateriālu kadriem. Filma iekļauta Anesī festivāla konkursa programmas īsfilmu kategorijā, kur par balvu sacentīsies astoņi darbi. Helēnas debijas darbs tapis sadarbībā ar režisoru, producentu Reini Kalnaelli.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu