Iepazīsti Z paaudzi!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Paaudze”
“Paaudze” Foto: HBO

Šī gada martā skatītāju vērtējumam tika nodots HBO jauniešu drāmas komēdijseriāls "Paaudze" ("Generation"). Seriāla autori ir tēvs un meita Daniēls un Zelda Bārnsi, kuri aicina skatītājus sekot mūsdienīgu, bet konservatīvā vidē dzīvojošu amerikāņu vidusskolnieku gaitām.

Pieaugot un iepazīstot savu seksualitāti, jaunieši maina ieaudzināto pārliecību par dzīvi, mīlestību un ģimenes būtību. No 18. jūnija "LMT Viedtelevīzijā" ir pieejams seriāla turpinājums – astoņas jaunas sērijas, ar kurām tiek noslēgta "Paaudzes" pirmā sezona.

Seriāls vēsta par vairākiem Dienvidkalifornijā dzīvojošiem jauniešiem, kuri cenšas dzīvot saskaņā ar mūsdienu trendiem. Tā, piemēram, viens no galvenajiem varoņiem Česters (Justice Smith), ir noslēpumains, bet harismātisks dīvainis, kuram patīk izaicināt apkārtējos ar savu ģērbšanās stilu. Vidusskolēns īpaši iecienījis tērpties bezgaumīgos, īsos topiņos. Tomēr, kā novērojis Čestera karjeras konsultants Sems (Nathan Stewart–Jarrett), aiz izaicinošās ārienes patiesībā slēpjas dziļa vientulības sajūta. Sekojot Čestera un Sema gaitām, skatītājiem ir iespēja izprast arī paaudžu atšķirības: Semam, kurš pārstāv mileniāļus, nereti veidojas pārpratumi saskarsmē ne tikai ar Česteru, bet ar Z paaudzi kopumā.

“Paaudze”
“Paaudze” Foto: HBO

Seriāla sižetā ir ietverta arī mūsdienās aktuālā LGTB tēma – intravertā, kautrīgā Grēta (Haley Sanchez) ir acīmredzami iemīlējusies harismātiskajā fotogrāfē Railijā (Chase Sui Wonders), bet Natans (Uly Schlesinger) tiek pieķerts, koķetējot ar savas dvīņumāsas un labākās draudzenes Naomijas (Chloe East) puisi. Lielākos pārdzīvojumus jauniešu seksuālā orientācija sagādā viņu vecākiem – Natana un Naomijas māte piedzīvo emocionālu sabrukumu, kad uzzina par dēla iespējamo biseksualitāti.

“Paaudze”
“Paaudze” Foto: HBO

"Paaudze" no citiem jauniešu seriāliem atšķiras ar to, ka režisors Daniels Bārnss (Daniel Barnz), lai labāk izprastu Z paaudzes problēmas un skatījumu uz dzīvi, seriālu veidojis sadarbībā ar savu meitu Zeldu, kurai ir 19 gadu. Lai piešķirtu seriālam papildu realitātes sajūtu, tas filmēts īstā Kalifornijas vidusskolā. Zelda ir aktīvi iesaistījusies gan seriāla scenārija, gan sižeta līnijas tapšanā.

Seriāla "Paaudze" ("Generation") reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu