Klajā nāk Kristapa Vanadziņa trio jaunā skaņuplate

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Vanadziņš
Kristaps Vanadziņš Foto: Aiga Rēdmane

18. jūnijā plkst. 19.00 klātienes koncertā mūzikas namā "Daile" tiek prezentēts Kristapa Vanadziņa trio vinila albums "The Love Garden has Overgrown" ("Mīlestības dārzs ir aizaudzis"), kā arī dokumentālā filma par trio dzīvi, albuma tapšanu, kurā virtuāli varēs satikties ar leģendāriem cilvēkiem, piemēram, aktieri Uldi Dumpi, skaņu inženieri Mārtiņu Saulespurēnu (Blue Microphone dibinātājs) u.c.

Kristaps Vanadziņš – viens no spožākajiem Latvijas mūsdienu džeza pianistiem, kurš mūzikas telpā atgriezis džeza trio sastāvus. Viņa džeza ansambļu repertuārā vienmēr saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes. Jaunais trio vinila albums, kurš tapis džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē, beidzot piedzīvo savu dzimšanas brīdi.

"Ir mirkļi, kad jūti gandarījumu par paveikto, un šāds gandarījums ir, turot rokās mūsu jauno vinila plati. Kopā ar ''Jersika Records'' esam labi pastrādājuši, lai šī plate pati par sevi būtu vērtība, gan muzikāli, gan estētiski. Ikviens, kurš šo plati ieraudzīs, gribēs to paņemt rokās," saka Kristaps Vanadziņš.

Pašreizējo trio sastāvu veido ilggadēji džeza mūzikas pazinēji: pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Vanadziņa džeza ansambļu repertuārā vienmēr saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes. Albuma analogais ieraksts notika 2020. gada 11.-13. augustā Ventspils koncertzālē «Latvija» skaņu režisora Mārtiņa Krastiņa vadībā. Vāka dizainā izmantotas Oskara Upenieka un Aigas Rēdmanes-Raģeles fotogrāfijas, dizaina autors — Edgars Ameriks. Albums izdots vinila plates formātā, kā arī ir pieejams «Spotify», «Apple Music» un citās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs un izdevniecības «Youtube» un «Bandcamp» profilos.

"The Love Garden has Overgrown"
"The Love Garden has Overgrown" Foto: publicitātes

"Jersika Records" - Latvijas džeza mūzikas izdevniecība, kas dibināta 2017. gadā Rīgā un ierakstus veic pamatā pilnīgi analogi, uz lentes, ko pēc tam izdod vinila platēs.

Kristaps Vanadziņš darbojies kā mūziķis un producents vairākos ierakstos. 2020. gadā producējis divus ierakstus - Jolantas Gulbes-Paškevičas "Gaisma krīt" un Ievas Kerēvicas albumu "Centerwise". Teju desmit gadu garumā Kristaps bijis līdzdalīgs muzikālajā un dejas ikgadējā koncertšovā "Cabaret" sagatavošanas procesos. Vairākus gadus darbojas kā mākslinieciskais vadītājs Dailes nama mūzikas salonā. Uzstājies un sadarbojies kopā ar tādiem ārzemju mūziķiem kā Esbjõrn Svennson, China Moses, Deborah Carter u.c. K. Vanadziņš jau izdevis trīs albumus "The New trio", "Himalaj" un soloalbumu "Piano improvisations".

Biļetes uz albuma prezentāciju var iegādāties "Biļešu paradīzē", kā arī jaunumiem sekot līdzi mūziķa mājaslapā www.kristapsvanadzinsh.com.

Tuvākie koncerti

19.06. Latgales vēstniecība "Gors", Rēzekne

02.07. NOASS, festivāls Rīgas Ritmi, Rīga

03.07. Mūzikas nams "Daile", Rīga

09.07. Horna dārzs, Jūrmala

21.07. Berga bazārs, Rīga

19.08. Ventspils Groove, Ventspils

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu