"Tautumeitas" kļūst modernākas. Izdod jaunu dziesmu "Mežā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tautumeitas"
"Tautumeitas" Foto: publicitātes

Etnomūzikas grupa "Tautumeitas" vasaras iesākumā klausītājiem piedāvā savu jaunāko dziesmu "Mežā", kas tapusi sadarbībā ar zviedru producentu Povelu Olsonu (Povel Olsson). Līdz ar jauno skaņdarbu "Tautumeitas" prezentē arī videoklipu šai dziesmai.

"Mežā" ir pirmais grupas singls, kas tapis sadarbībā ar šo zviedru producentu. Abpusēji veiksmīgas sadarbības rezultātā grupai ir izveidojies jauns skanējums, kurš ir iedvesmojis "Tautumeitas" arī uz vizuālām pārmaiņām.

"Dziesma vēsta par mežameitu, kas attapusies juceklīgā pilsētā, taču skaidri zina, ka viņai jānokļūst atpakaļ dabā," atklāj dziesmas autore un videoklipa režisore Asnate Rancāne. "Videoklipa tematika nedaudz sasaucas ar kulta filmas “Bada spēles” motīviem, kur "Tautumeitas" jeb mežameitas pēc kāda neizprotama atgadījuma ir pamodušās pilsētas gruvešos un viņām ir tikai viens uzdevums: satikties un skriet atpakaļ uz vietu, kur viņas ir drošībā, – mežu."

Videoklipā grupas "Tautumeitas" dalībnieces ir tērpušās modes dizaineres Romijas Štāles veidotajos futūristiski iespaidīgajos tērpos, kas dod dziedātājām neierasti dumpiniecisku izskatu un attieksmi pret pilsētā notiekošo. Savukārt, kad “Tautumeitas” nokļūst mežā, viņas ir tērpušās iemīļotajos Ilzes Tigules un Alises Ķīnastas tērpos, galvā mākslinieces Brigitas Strodas veidotie kroņi.

Singla mūzikas autori ir grupas "Tautumeitas" dalībniece Asnate Rancāne un zviedrs Povels Olsons, kas Latvijā ir veiksmīgi sadarbojies ar grupu "Prāta vētra". Videoklipa režisore ir Asnate Rancāne, un tas tapis sadarbībā ar operatoru Pēteri Vīksnu. Horeogrāfiju veidojusi Alise Bokaldere.

Singla klātienes prezentācija notiks šovakar, 18. jūnijā, plkst. 21.00 alus darbnīcā "Labietis".

Noskaties jauno videoklipu! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu