Grieķijā par sievas nosmacēšanu aizturēts viņas vīrs (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Par sievas nosmacēšanu aizturētais Babis Anaganostopulus tiek izvests no tiesu zāles Atēnās
Par sievas nosmacēšanu aizturētais Babis Anaganostopulus tiek izvests no tiesu zāles Atēnās Foto: BBC

Grieķijā, par savas sievas nogalināšanu viņu nosmacējot, aizturēts kāds vīrietis. Vīrietis sākotnēji policijai stāstījis, ka sievu nogalinājuši trīs laupītāji, kuri pārim arī nozaguši 15 tūkstošus eiro skaidrā naudā. Pēc mēneša ilgas izmeklēšanas, policija noskaidroja, ka stāsts neatbilst patiesībai un pēc gara nopratināšanas procesa, vīrietis atzinies savas sievas slepkavībā. 

Slepkavība, kas šokēja Grieķiju, notika 11.maijā. Sākotnēji vīrs stāstīja likumsargiem, ka liktenīgajā naktī abu dzīvesvietā esot ielauzušies trīs laupītāji, kuri vīrieti sasējuši, bet sievieti - nosmacējuši. Pēc mēneša ilgas izmeklēšanas, policija secinājusi, ka vīrieša stāstā ir vairākas nepilnības.

Nozieguma izmeklēšanā policija izmantojusi arī viedierīču reģistrēto informāciju. Piemēram, policija norādīja uz nesakritībām vīrieši stāstā, proti, kad vīrietis it kā esot bijis sasiets, viņš izmantojis savu mobilo tālruni un pārvietojies pa māju. Tāpat arī esot izmantota pieejamā informācija no mirušās sievietes viedpulksteņa, kas reģistrējis viņas pulsu, pēc kura varēja noteikt, ka sieviete vēl bija dzīva, laikā, kad, kā vīrs stāstīja, viņa esot bijusi jau nogalināta. 

"Pasaulē, kur cilvēki nemitīgi uztraucas par saviem datiem un cik tie ir droši noglabāti, šoreiz tehnoloģijas palīdzējušas "nolasīt" kādas sievietes pēdējos dzīves brīžus,"

pauž BBC žurnāliste un tehnoloģiju eksperte Zoja Kleinmena. 

Grieķu policija bija arī izziņojusi atlīdzību 30 000 eiro apmērā, par ziņām, kas varētu palīdzēt notvert vīra aprakstītos noziedzniekus. Tāpat izmeklēšanas gaitā tika aizturēts kāds Gruzijas pilsonis.

Vīrs tika aizturēts sievas bēru ceremonijas laikā. Sākotnēji policija norādīja, ka esot "ārkārtējs pavērsiens" sievas slepkavības izmeklēšanā, tāpēc viņam steigšus bija jādodas policistiem līdzi. Tikai, kad nonācis Atēnās, viņš uzzināja, ka ir aizdomās turamais lietā. Pēc astoņu stundu ilgas nopratināšanas vīrietis atzinies savas sievas nosmacēšanā. Slepkavības motīvi pagaidām netiek atklāti.

Slepkavība šokēja visu Grieķijas sabiedrību un aktualizēja jautājumu par iedzīvotāju drošību viņu pašu mājās. Vīra atzīšanās dēļ, nacionālajā televīzijā pat tika pārtraukta futbola čempionāta pārraide, lai ziņotu par šīs lietas jaunajiem pavērsieniem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu