Jelgavas pilsētas domi turpinās vadīt ZZS un NA koalīcija (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.
Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ starp jaunajā Jelgavas domē ievēlētajiem politiskajiem spēkiem - Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (NA) - noslēgta vienošanās turpināt sadarbību un saglabāt esošo koalīciju, strādājot jaunajā Jelgavas pilsētas domes sasaukumā, liecina NA ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Jelgavā šī gada pašvaldību vēlēšanās pilsētas pašreizējā mēra Andra Rāviņa pārstāvētā ZZS ieguva sešus mandātus, kas ir par vienu mazāk nekā 2017.gada vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Pa diviem mandātiem šajās vēlēšanās ieguva NA, "Jaunā vienotība" (JV) un "Kustība "Par!"". Savukārt vēl trīs partijas - Latvijas Krievu savienība (LKS), "Saskaņa" un Latvijas reģionu apvienība (LRA) - ieguva pa vienam mandātam.

Līdz ar to jaunajā domes sasaukumā valdošā koalīcija būs pārstāvēta ar astoņām deputātu balsīm no 15.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā Jelgavas domē septiņus mandātus ieguva ZZS, trīs mandātus - "Saskaņa", divus - NA, kā arī pa vienam mandātam ieguva "Vienotība", "KPV LV" un LRA.

Kā vēstīts, Jelgavas domes vēlēšanās uzvarējusi ZZS, kas ieguva 32,27% balsu. Tikmēr 13,55% balsu ieguvusi JV, tai seko NA ar 12,45% balsu, "Kustība "Par!"" ar 10,38% balsu, LKS ar 8,14% balsu, LRA ar 7,59% balsu un "Saskaņa" ar 6,98% balsu.

Iekļūšanai pilsētas domē nepieciešamo 5% robežu nepārvarēja Jaunā konservatīvā partija, kas ieguva 4,95% balsu, politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" ar 1,9% balsu un partija "Progresīvie" ar 0,9% balsu.

Lai arī ZZS šajās vēlēšanās Jelgavā ir uzvarējusi, tā piedzīvojusi vērā ņemamu atbalsta kritumu. Salīdzinot ar pagājušajām pašvaldību vēlēšanām, atbalsts ZZS sarucis par 9,27 procentpunktiem. Tāpat krities arī "Saskaņas" atbalstītāju loks, šogad saņemot par 12,64 procentpunktiem mazāk nekā pirms četriem gadiem. "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" ieguvusi par 3,5 procentpunktiem mazāk balsu nekā iepriekš.

Jelgavā nobalsoja 11 624 iedzīvotāji jeb 29,59% balsstiesīgo.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu