Advokāta Platača pazušanas lietu varētu pārkvalificēt uz smagāku Krimināllikuma pantu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Advokāta Aināra Platača pazušanas krimināllietā pēc četriem gadiem iestāsies noilgums, kad kriminālprocess būs jāizbeidz vai jāsūta uz prokuratūru apsūdzību celšanai, taču izmeklētāji lietu plāno pārkvalificēt pēc smagāka Krimināllikuma panta, un tad to nekad neslēgtu, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Policija kā galveno versiju izvirzījusi, ka Platacis ticis noslepkavots, un motīvs varētu būt saistīts ar viņa profesionālo darbību. 2014.gadā advokāta pazušanas kriminālprocess tika kvalificēts pēc Krimināllikuma panta par slepkavību.

Kā vēstīja "Nekā personīga", līdz šim šajā lietā nopratinātas vairāk nekā 150 personas un veiktas desmit kompleksās ekspertīzes. Izanalizējot pēdējās advokāta lietas, policija nonākusi pie vairākiem potenciāli aizdomās turētajiem. Pašlaik lietā gan statuss nevienam vēl nav uzrādīts. Policija uzsver - izpildītāji nav meklējami tikai Latvijā.

Valsts policijas Galvenās Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.nodaļas priekšnieks Romāns Jašins raidījumam atklāja - sākuma tika izvirzīta versija, ka Platacis aizbēdzis un slēpjas, "bet līdz šim brīdim esam dabūjuši apstiprinājumu, ka ir notikusi slepkavība, un pašlaik mēs pie tā strādājam". "Palikusi viena vienīgā versija, un tā saistīta ar viņa profesionālo darbību," atzina policijas amatpersona.

Platača lietā pēc četriem gadiem iestāsies noilgums, kad kriminālprocess būtu vai nu jāizbeidz vai jāsūta uz prokuratūru apsūdzību celšanai. Izmeklētāji plāno lietu pārkvalificēt uz smagāko Krimināllikuma pantu - par slepkavību, ja tā izdarīta grupā un ar nolūku slēpt citu noziedzīgu nodarījumu vai atvieglot tā izdarīšanu. Tādā gadījumā lietu nekad neslēgtu.

Kā ziņots, pēdējo reizi Platacis tika redzēts 2010.gada 24.maija vakarā, izejot no darba vietas. 25.maijā Garkalnes novada Mucenieku apkaimē, aptuveni puskilometra attālumā no atpūtas kompleksa "Ezerkrasts", tika atrasta Platača automašīna "Mercedes-Benz 500", kurā bez aizdedzes atslēgas bija divas žaketes, portfelis un telefons, kuru advokāts ikdienā izmantoja.

Daži no Platača plašāk pazīstamajiem pēdējo darba gaitu klientiem bija aviopārvadājumu un lidaparātu apkopes kompānijas "Konkors" īpašnieks, Baltkrievijas ieroču eksportētāja "BelTechExport" padomes loceklis Aleksandrs Sadovojs, ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta un pašreizējais Finanšu ministrijas darbinieks Vladimirs Vaškevičs un citi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu