Timrots un Sesks atklāj minirallija sezonu, mašīnu atstājot mājās

Sportists kļūst par dīvāna ekspertu
TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dīvāna ekspertu mūsu sabiedrībā netrūkst. Par to var pārliecināties pēc teju katrām mazāka vai lielāka mēroga sacensībām, ja to rezultāts neatbilst gaidītajam. Tāpēc šajā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts sērijā Pauls Timrots kopā ar autosportistu Mārtiņu Sesku izmēģinās spēkus nacionālajā sporta veidā – komentēšanā no dīvāna jeb trases malas – šīs sezonas pirmajā minirallija treniņā.

Seska un Timrota ekipāža pērn sevi veiksmīgi apliecināja minirallija posmā Liepājā, tādēļ viņiem šosezon nekas vairs nav jāpierāda un abi var iejusties rallija komentētāju lomās trases malā. Kā pareizi startēt rallijā? Mārtiņš Sesks zina stāstīt, ka trasi pareizi un droši var izbraukt, ja ir īstā vilkme. Tāpat arī braucējiem pirms starta ir jāizdara liels darbs trenažieru zālē, jo rallijs ir izturības treniņš ar ievērojamu fizisko slodzi.

Treniņa dalībnieki ir gatavi startam, sarakstījuši savas stenogrammas un noilgojušies pēc sacensībām. To atzīst arī Eduards Kalve, LAF SAK padomes vadītājs, jo minirallija treniņš ir pirmā iespēja kopš 2020. gada oktobra satikties un visiem kopā izgāzt trasē. Regulārās sacīkstes sāksies jau 10. jūlijā Gulbenē, kur notiks šīs sezonas pirmais minirallija posms "Gulbis". Tajā piedalīties aicināts ikviens interesents, turklāt rallija gaitas uzsākot, pietiks ar mazu, vienkāršu auto ar 1.6 litru dzinēju – ne velti šī klase pērn bija viena no populārākajām visos minirallija posmos.

Kā minirallija braucējiem pēc ilgāka pārtraukuma veiksies trases līkumos un ko par viņu meistarību teiks komentētāji Sesks un Timrots, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu