Nedēļas nogalē glābēji no ūdenstilpēm izcēluši trīs noslīkušos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nedēļas izskaņā no Latvijas ūdenstilpēm izcelti trīs noslīkuši cilvēki, apliecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Vēl vairāki cilvēki izglābti.

Kā atzīmē VUGD, iestājoties karstam laikam, iedzīvotāji daudz laika pavada pie ūdenstilpēm un dažkārt aizmirst par savu drošību un piesardzību. Dienests aicina būt atbildīgiem gan par savu, gan līdzcilvēku, īpaši bērnu, drošību, lai atpūta pie ūdens nepārvērstos traģēdijā.

Sestdien Kokneses novadā glābēji no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Savukārt svētdien tika izcelti divi bojāgājušie - Olaines novadā no ezera un Lubānas novadā no upes.

Šorīt ap plkst.4 tika saņemts izsaukums Siguldā, kur cilvēks no tilta bija ielecis upē. Šoreiz VUGD palīdzība nebija nepieciešama - cilvēks pats izpeldēja krastā. Savukārt vakar ap plkst.20.30 VUGD saņēma izsaukumu Ogrē, kur upē atradās cilvēks. Glābēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Vakar ap plkst.18 VUGD saņēma izsaukumu Carnikavas novadā, kur cilvēks ar rotaļu piepūšamo laivu bija iepeldējis jūrā un saviem spēkiem nespēja tikt krastā. Cilvēku ar kuteri krastā nogādāja iedzīvotāji. Savukārt ap plkst.15 tika saņemts izsaukums uz Rītabuļļu pludmali Rīgā, kur nepilngadīga persona uz piepūšamā matrača atradās upē. VUGD palīdzība šoreiz nebija nepieciešama - cilvēks izpeldēja krastā pats.

VUGD atgādina, ka piepūšamie peldlīdzekļi (riņķi, matracīši, bumbas u.c.) bērniem noder tikai rotaļām, turklāt seklumā un tikai pieaugušo uzraudzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu