Dzērājšoferis gandrīz izraisa frontālu sadursmi ar policijas auto un metas bēgt

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ķeguma ielā, Purvciemā, Rīgas pašvaldības policijas dežūrpatruļai pagājušajā ceturtdienā krustojās ceļš ar kādu Škoda automobili, kura vadītāja nepārliecinošā vadīšanas maniere radīja aizdomas, ka viņš varētu būt reibumā. 

Vīrietis tikai veiksmīgas sakritības dēļ neiestūrēja policistu patruļauto un turpināja ceļu Biķernieku ielas virzienā, vēsta TV3 raidījums Degpunktā. Policisti apgrieza savu transportlīdzekli un devās škodai pa pēdām. Tās vadītājs vairākkārt tika aicināts apstāties, tomēr viņš policistu rīkojumu ignorēja. 

Nokļūstot pie krustojuma, kura luksoforā dega sarkanā gaisma, policijas vajātais auto apstājās aiz cita spēkrata un tika no abām pusēm nobloķēts. Tomēr brīdī, kad policisti atrāva apturētā auto durvis, iedegās zaļā gaisma, priekšā stāvošais Range Rover uzsāka kustību un arī bēdzējam pavērās iespēja turpināt ceļu. Tas, protams, sagādāja ne mazums nervus kutinošu mirkļu abiem inspektoriem.

Autovadītājs atteicās jebkādā veidā sadarboties ar policiju, nevēlējās izkāpt no auto un  policistiem nācās lietot fizisku spēku.

Šoferis bija iekrampējies sēdeklī un nepadevās rīkojumiem, tomēr pēc brīža viņu izdevās dabūt ārā no spēkrata

un aizvest līdz policijas busiņam, kur viņš tika pārmeklēts, saslēgts rokudzelžos un ievietots pagaidu aizturēšanas telpā.

Mirkli vēlāk atklājās arī bēgšanas iemesli. Proti, datubāzēs noskaidrots, škodas šoferis pie stūres bija sēdies bez derīgas autovadītāja apliecības, kas viņam automātiski garantēja arī kriminālprocesu. Drīz vien kuplo kārtības sargu pulku papildināja arī ceļu policisti, un tad aizturētā ceļš turpinājās uz ekspertīžu centru Tvaika ielā. Kad vīrieša apreibumu bija fiksējuši mediķi, viņš nogādāts Gaujas ielā, kur nodots Valsts policijas izmeklētāju rokās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu