Tiesā atstāj bez izskatīšanas pieteikumu saistībā ar Saulkrastu novada vēlēšanu rezultātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa
Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Administratīvā apgabaltiesa šodien nolēma atstāt bez izskatīšanas "Jaunās saskaņas" (JS) saraksta deputāta amata kandidāta Riharda Pušmucāna pieteikumu saistībā ar Saulkrastu novada vēlēšanu rezultātiem.

Tiesā aģentūrai LETA apliecināja, ka tiesa nolēma atstāt bez izskatīšanas personas pieteikumu par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 11.jūnija lēmuma atcelšanu.

Šāds lēmums pieņemt, jo pieteicējs nebija ievērojis likumā noteikto lietas iepriekšējās ārpustiesas izskatīšanas kārtību.

Pilns tiesas lēmums tiks noformēts otrdien, 22.jūnijā. Apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams. Jau ziņots, ka Pušmucāns aicināja tiesu uzlikt par pienākumu CVK veikt balstu pārskaitīšanu vai izsludināt atkārtotas pašvaldību vēlēšanas Saulkrastu novada vēlēšanas iecirkņos nr.769, 768, 796, un 797. JS kandidāts arī aicina atcelt CVK lēmumu neveikt balsu pārskaitīšanu šajos četros Saulkrastu novada vēlēšanu iecirkņos.

Ar sākotnējo pieteikumu CVK par šo iecirkņu balsu pārskaitīšanu vērsās Latvijas Zaļās partijas saraksta iesniedzējs un deputāta amata kandidāts Bruno Veide. CVK šo pieteikumu noraidīja.

Saulkrastu novada domes vēlēšanās JS saņēma 0,67% balsu un domē neiekļuva. Latvijas Reģionu apvienība ieguva sešus no 15 Saulkrastu novada domes deputātu mandātiem. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un Jaunās konservatīvās partijas apvienotais saraksts domē ieguvis trīs deputātu mandātus. Savukārt Latvijas Zaļā partijai būs četri deputātu mandāti, partija "Latvijas attīstībai" - divi mandāti.

Kopumā uz domi startēja astoņi kandidātu saraksti.

Kā ziņots, CVK iepriekš noraidīja sūdzības par vēlēšanu norisi un rezultātiem Krāslavas, Saulkrastu un Olaines novadā, turklāt vienu no saņemtajiem iesniegumiem deputāta kandidāte no Saulkrastu novada sēdē atsauca.

CVK bija saņēmusi septiņas sūdzības - trīs iesniegumus par vēlēšanu rezultātiem Krāslavas novadā, divus - par Saulkrastu novada domes vēlēšanu rezultātiem un pa vienam iesniegumam - par Jūrmalas domes un Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem.

Pašvaldību vēlēšanas notika 5.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu