Izdevies lokalizēt meža ugunsgrēku Jaunciema gatvē, aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Meža ugunsgrēks Jaunciemā no drona lidojuma.
Meža ugunsgrēks Jaunciemā no drona lidojuma. Foto: Emīls Gatis Liepiņš

Glābējiem Rīgā izdevies lokalizēt meža ugunsgrēku Jaunciema gatvē, kas bija izplatījies septiņu hektāru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

kā pirmdien vēstīja LTV "Panorāma", pastāv pamatotas aizdomas, ka notikusi tīša dedzināšana - kāds aizdedzinājis zaru čupas, kas pēc mežizstrādes bija palikušas pāri un bija paredzētas šķeldošanai. Liesmas no zaru kaudzes sniegušās teju līdz koku galotnēm - dedzināšanas vietā priežu vainagi nodeguši.

Ugunsgrēks ticis pamanīts, pateicoties novērošanas kamerām, bet sausā laika dēļ nelaime varēja būt daudz lielāka. Ja liesmas laikus netiktu pamanītas, tās varētu aiziet uz dzīvojamās zonas pusi vai Garkalnes mežu un pārmesties uz jaunaudzi, raidījumam norādīja mežziņi.

Pēc ugunsgrēka daļa koku Jaunciema mežā aizies bojā, izdeguši arī skudru pūžņi, dzīvnieku mītnes, melleņu mētras. 

Dzēšanas darbu laikā cietuši divi VUGD glābēji. Viens pēc mediķu apskates darbu notikumā turpina, otrs - nogādāts ārstniecības iestādē.

Jau ziņots, ka izsaukums uz Jaunciema 6.līniju tika saņemts plkst.14.59.

Notikuma vietā strādā 28 ugunsdzēsēji, izmantojot sešas autocisternas, ūdensvedēju, kvadriciklus, kā arī Valsts meža dienesta darbinieki.

Situācijas novērtēšanai tiek izmantoti VUGD droni.

Pēdējās dienās visā valstī valdījis ļoti karsts un sauss laiks, tāpēc mežos ir augsta ugunsbīstamība.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu