EK apstiprinājusi valsts atbalstu Latvijas medijiem 3,2 miljonu eiro apmērā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Kultūras ministrijas (KM) pieprasīto un valdības atbalstīto valsts atbalstu 3,2 miljonus eiro apmērā, lai Latvijas mediji atgūtos no Covid-19 pandēmijas ierobežojumu radītajām sekām uzņēmējdarbībā, informēja EK pārstāvji.

Šie līdzekļi novirzīti tam, lai sniegtu atbalstu saistībā ar abonēto drukāto mediju piegādes izmaksām, elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas un radio programmu apraides izmaksām, kā arī citu ar mediju pamatdarbību saistītu izmaksu segšanai par laikposmu no 2020.gada novembra līdz 2021.gada martam.

Finansējumu medijiem piešķirs arī Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) kā grantus no Mediju atbalsta fonda (MAF).

Finansējums paredzēts 74 mediju uzņēmumiem. Atbalsts piešķirams vismaz gadu vecām, Latvijā reģistrētām juridiskām personām, kas ir īpašnieki masu informācijas līdzekļiem, kas veido redakcionāli neatkarīgu žurnālistikas saturu, ievērojot likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" noteikto, mediju profesionālo ētiku un standartus. Atbalstāmo mediju darbība nedrīkst radīt apdraudējumu valsts drošībai, sabiedriskajai kārtībai un sabiedrības veselībai. Masu informācijas līdzeklis nedrīkst sistemātiski izplatīt dezinformāciju.

EK lēmumā paredzēts, ka 1,075 miljoni eiro piešķirti televīzijai un radio kapacitātes palielināšanai, 846 150 eiro - preses piegādei, 798 210 eiro - televīzijas un radio programmu apraides izmaksu segšanai, bet 530 850 eiro būs pieejamai drukātajiem un digitālajiem medijiem kapacitātes palielināšanai.

Kā skaidrots EK paziņojumā, finansējuma mērķis ir ar mediju pamatdarbību saistītu izmaksu segšana, ņemot vērā to, ka Covid-19 pandēmijas laikā plašsaziņas līdzekļiem būtiski kritušies ieņēmumi no reklāmām. Nauda ļaus kompensēt daļu no negūtajiem ienākumiem pandēmijas laikā - no 2020.gada novembra līdz 2021.gada martam.

Finansējums medijiem ir jāpiešķir līdz šī gada beigām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu