Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" nesen satricināja groza bumbas cienītājus, pārtraucot sadarbību ar ilggadējo ģenerālmenedžeri Doniju Nelsonu. Tam sekoja komandas galvenā trenera Rika Kārlaila atkāpšanās no amata, savukārt vienībā atgriezies kluba leģendārais spēlētājs Dirks Novickis, kļūstot par konsultantu. Kāpēc pēkšņi šādas pārmaiņas, un kā tās ietekmēs Kristapu Porziņģi un komandas līderi Luku Dončiču?

Nelsons klubā nostrādāja 24 sezonas, ilgāk nekā šai pasaulē nodzīvojis 22 gadus vecais Dončičs. Viens no pirmajiem Nelsona darbiem, tolaik vēl ģenerālmenedžera asistenta amatā, bija Novicka iegūšana 1998. gadā. Ar laiku tas vainagojās panākumiem. 2011. gadā trenera Kārlaila vadībā "Mavericks" ar Novicki priekšgalā NBA finālsērijā pārspēja zvaigžņoto Maiami "Heat" trio Lebronu Džeimsu, Dveinu Veidu un Krisu Bošu. Vācijas basketbolists tika atzīts par finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Tomēr kopš "Mavericks" kluba vēsturē vienīgā izcīnītā NBA čempionu titula pagājuši jau 10 gadi. Šajā laikā Dalasas komanda "play-off" turnīrā iekļuvusi sešas reizes, taču nevienā no tām nav izdevies pārvarēt pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp