ASV vēstnieks šonedēļ atgriezīsies Maskavā (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALEX WONG/AFP/Scanpix

ASV pirmdien paziņoja, ka to vēstnieks šonedēļ atgriezīsies Maskavā, no kurienes viņš aprīlī tika atsaukts uz konsultācijām ASV.

Pagājušajā nedēļā Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Džo Baidens samitā Ženēvā vienojās, ka Krievijas vēstnieks atgriezīsies ASV, bet ASV vēstnieks atgriezīsies Krievijā.

Krievijas vēstnieks Anatolijs Antonovs jau svētdien atgriezās ASV, no kurienes viņš martā tika atsaukts uz konsultācijām saistībā ar Baidena izteikumiem kādā intervijā, kurā viņš faktiski nosauca Putinu par "slepkavu".

ASV vēstnieks Džons Salivans "šonedēļ atgriezīsies Maskavā", reportieriem paziņoja Valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss.

"Tas daļēji ir tāpēc, ka mēs saglabājam apņemšanos atvērt sakaru kanālus ar Krievijas valdību - gan kā līdzekli ASV interešu veicināšanai, gan arī lai samazinātu pārrēķināšanās risku starp mūsu abām valstīm," sacīja Praiss.

Abu valstu attiecības bija krasi pasliktinājušās pēc tam, kad Baidens janvārī stājās prezidenta amatā, solot ieņemt skarbāku nostāju pret Krieviju jautājumos par iejaukšanos vēlēšanās, hakerismu un vēršanos pret opozīciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu