Uzlabo konkurētspēju darba tirgū: apgūsti digitālās prasmes

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

Izmanto iespēju un apgūsti jaunas zināšanas Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) un Eiropas Sociālā fonda (ESF) pieaugušo izglītības projektā "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide", līdz 30. jūnijam izvēloties kādu no "MC Alfa - mācību centrs" piedāvātajām programmām.

VIAA un ESF pieaugošo izglītības projekta sestajā kārtā tiek piedāvātas programmas tikai digitālo prasmju apgūšanai, lai veicinātu strādājošo konkurētspēju darba tirgū. Kursi pilnībā notiks attālināti, kas dod iespēju mācīties no jebkuras vietas Latvijā. Šī ir lieliska iespēja papildināt savas zināšanas, veicot tikai 10% līdzmaksājumu, jo apmācības 90% apmērā sedz ES fondi un valsts. Izņēmums ir profesionālās tālākizglītības programmas, kur līdzmaksājums ir vēl mazāks – tikai 5%. Līdzmaksājumu var segt arī darba devējs vai kāda cita fiziska vai juridiska persona.

Šajā apmācību kārtā zināšanas varēs apgūt tādās jomās kā digitālais mārketings, IT, WEB izstrāde, loģistika, ofisa prasmes, digitālās prasmes dažādās jomās. "MC Alfa – mācību centrs" pieteikties kursiem īpaši aicina seniorus, kuriem ir speciāli izstrādāta mācību programma ar atšķirīgu mācību metodiku un pedagoģiskajām niansēm.

Visas programmas sastāvēs no tiešsaistes nodarbībām, patstāvīgi apgūstamā teorijas materiāla, kā arī uzdevumiem, kas būs jāizpilda e-vidē. Pēc sekmīgi pabeigtiem kursiem tiks izsniegta sertifikāts, kas apliecina programmas apgūšanu.

Kursiem var pieteikties strādājošas un pašnodarbinātas personas no 25 gadu vecuma, kā arī darbinieki, kuri atrodas dekrēta un bērnu kopšanas atvaļinājumā. Projektā var piedalīties personas, kuras saņem vecuma vai kādu citu pensiju un vienlaikus ir reģistrētas kā pašnodarbinātie vai darba ņēmēji. Maksimālā vecuma ierobežojumi nav noteikti.

Lai vienkāršotu pieteikšanos mācībām, esam apkopojuši atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem.

KĀ PIETEIKTIES?

Pieteikšanās mācībām notiek centralizēti VIAA vietnē, uz kuru var nokļūt, izvēloties programmu MC Alfa projekta mājaslapā: https://viaakursi.mcalfa.lv/digitalas-pasmes/ , sadaļā "MĀCĪBAS PIEAUGUŠAJIEM 6. MĀCĪBU KĀRTA" pieejami programmu apraksti, kā arī hipersaites, kas atvieglos pieteikšanos konkrētām programmām.

LĪDZ KURAM DATUMAM VAR PIETEIKTIES?

Pieteikšanās notiek līdz 30. jūnijam.

CIK PROGRAMMĀM VAR PIETEIKTIES?

Vienlaicīgi var mācīties tikai vienā programmā. Ja jūs interesē vairākas jomas, varat reģistrēties maksimums trīs programmās, bet galīgo izvēli izdarīt pirms līguma slēgšanas. Projekta ietvaros katrs nodarbinātais var mācīties divas reizes.

KAD NOTIKS MĀCĪBAS?

Apmācības sāksies augustā un plānotas reizi nedēļā darba dienu vakaros, bet dažās programmās var tikt nokomplektētas arī grupas ar mācību laiku sestdienās vai darba dienas vidū, piemēram, programmā "Digitālās prasmes senioriem". Svētdienās un svētku dienās mācības nenotiks.

KĀDS BŪS MĀCĪBU ILGUMS?

Atkarībā no izvēlētās programmas, mācības ilgs no 4 līdz 10 mēnešiem.

KĀDS BŪS MĀCĪBU GRAFIKS?

Precīzs apmācību grafiks tiks izstrādāts pēc pieteikumu saņemšanas un būs pieejams mācību centra mājaslapā. Iespēja izvēlēties izdevīgāko mācību laiku būs gadījumā, ja jūsu izvēlētajā programmā būs atvērtas vairākas grupas.

Līdz šim pieprasītākie kursi:

Rekomendējam arī izvēlēties mācību programmas, kas šobrīd ir īpaši aktuālas:

  • Elektroniskā komercija uzņēmējdarbības attīstībai (ar un bez priekšzināšanām). PIETEIKTIES
  • Darījumi ar nekustamo īpašumu. PIETEIKTIES
  • Datu drošība un aktualitātes digitālajos rīkos. PIETEIKTIES
  • Digitālās prasmes senioriem. PIETEIKTIES

Lai saņemtu detalizētāku informāciju par mācībām, aicinām rakstīt uz e-pastu jautajumi@mcalfa.lv, vai zvanīt pa tālruņiem 203564439 (par visām programmām), 20023282 (digitālās prasmes senioriem) un 67220806 (3D printēšana). 

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu