Saglabā zaļojošu dārzu un pagalmu pat viskarstākajā vasarā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Kas vēl var būt atsvaidzinošāks par vēsu dušu karstā vasaras dienā? Tāpat kā mēs tiecamies saules svelmē veldzēties, arī mūsu piemājas zāliens un augi priecājas par atvēsinošu ūdens devu. Lai vasaras karstajā svelmē zāliens būtu mitrināts un joprojām zaļotu, eksperti dalās padomos, kā pilnveidot savu vasaras dārza laistīšanas rutīnu un kādus rīkus izmantot, lai to padarītu pēc iespējas relaksējošāku.

Kā izvēlēties piemērotāko laistīšanas režīmu?

Liels piemājas pagalms ar perfektu zālāju vai neliels balkons, pie kura piestiprināti puķu podi – abos gadījumos karstā vasaras dienā ir nepieciešama laistīšana. Tā kā augi nevar izvēlēties savu laistīšanas grafiku, tad rūpes par tiem ir uz mūsu pleciem.

Ja tavā piemājas pagalmā nepieciešams laistīt dažādus augus, krūmus vai paaugstinātās dobes, ieteicams izmantot laistīšanas rīkus ar dušas strūklu, jo tā palīdzēs vienmērīgi mitrināt augsni. Savukārt, ja karstā svelmē nepieciešams parūpēties par tikko iestādītiem vai trausliem augiem, ieteicams izmantot pēc iespējas maigāku strūklu – miglas strūklu, kas palīdzēs saudzīgi mitrināt augsni.

Tīrīšana arī vasarā

Nav šaubu, ka pārāk spēcīgas ūdens strūklas izmantošana augu laistīšanai var raisīt lielāku kaitējumu, nekā labumu. Tāpēc pirms laistīšanas rīku izmantošanas svarīgi saprast piemērotākos strūklu veidus dažādiem dzīves gadījumiem. Laistīšanas pistole ar dažādiem režīmiem vasarā palīdzēs uzturēt tīrību ne tika pagalmā, bet arī spēs notīrīt citus objektus. Piemēram, strūklas režīma izmantošana būs labākais risinājums, lai notīrītu dažādus instrumentus pēc dārza darbiem un citas virsmas, savukārt skalošanas režīms būs palīgs cīņā pret putekļainām dārza mēbelēm, velosipēdu vai ar ziedputekšņiem klātas automašīnas skalošanai un tīrīšanai.

Laisti augus pat vairāku metru augstumā

Neliela dārza teritorija nav šķērslis augu stādīšanai. Pat pagalmus ar mazu platību iespējams padarīt krāšņākus ar dažādām paaugstinātajām dobēm, veidojot sienu apstādījumus vai iekļaujot dažādus puķu podus uz balkona. Ja ir nepieciešams piekļūt augiem, kas atrodas vairāku metru augstumā, iesakām izmantot laistīšanas pistoli, ar kuras palīdzību varēs aplaistīt augus, kas aug pat augstās un grūti pieejamām vietās, vienlaikus notīrot pat nepieejamos mājas stūrus. Tāpat laistīšanas pistole būs piemērota, ja nepieciešams aplaistīt objektus, kas atrodas priekšā, jo to iespējams pozicionēt horizontāli, veidojot pagarinājumu, un brīvi rotēt 360 grādu leņķī, vienlaikus saudzējot arī izmantoto ūdens daudzumu.

Rūpēs par vidi – saudzē ūdeni

Regulāras augsnes mitrināšana ir viens no galvenajiem uzdevumiem karstā vasarā, lai augi plaukstoši ziedētu un raža būtu pēc iespējas bagātīgāka. Taču vienlaikus svarīgs ir arī izmantotais ūdens daudzums. Lai būtu tuvāk dabai, piemājas pagalma un dārza laistīšanai iesakām izmantot ūdens taupošu smidzinātāju, kas samazina ūdens padevi, tādējādi ietaupot līdz pat 20% ūdens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu