Latvijas revakcinācijas portfelī iekļauta "Valneva" vakcīna (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Justin Tallis

Ministru kabinets otrdien, 22. jūnijā, lēma par labu "Valneva" vakcīnas pret Covid-19 iekļaušanai revakcinācijas portfelī, apstiprināja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Valdības sēdes slēgtā daļa tika skatīts Veselības ministrijas informatīvais ziņojums saistībā ar "Moderna" un "Valneva" vakcīnām.

Šajā sakarā Pavļuts žurnālistiem skaidroja, ka Latvija veido vakcīnu portfeli ne tikai attiecībā uz šim vakcinācijas posmam nepieciešamo, bet arī nākamajam periodam, tādējādi gatavojoties "iespējamai un varbūtējai revakcinācijai sākot no nākamā gada".

Jau iepriekš valdība pieņēmusi lēmumus par revakcinācijas portfeļa saturu, lemjot par "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "Johnson & Johnson" ražotāju vakcīnām. Savukārt otrdien tika lemts par to, vai Latvija iesaistītes "Valneva" vakcīnu iepriekšējā rezervācijā nākamajam gadam sakarā ar Eiropas Komisijas līgumu.

"Valneva" vakcīna šobrīd vēl nav pabeigta un attiecīgi arī nav apstiprināta lietošanai Eiropas Savienībā. Šāds apstiprinājums pašlaik ir piešķirts četrām vakcīnām pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson & Johnson".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu