Jāņi gadā izraisījuši 12 reizes vairāk satiksmes negadījumu nekā Līgas (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Autoavārijā iesaistīts Porsche 911 GT2 RS. Ilustratīvs attēls
Autoavārijā iesaistīts Porsche 911 GT2 RS. Ilustratīvs attēls Foto: Twitter/@SWP_Roads

Latvijā Jāņu ir piecreiz vairāk nekā Līgu, taču uz ceļiem tautiskākā vīriešu kārtas vārda «nēsētāji» galvassāpes citiem ceļu satiksmes dalībniekiem un darbu policistiem sagādā nesalīdzināmi biežāk.

Periodā no iepriekšējā gada Līgo svētkiem līdz šā gada vasaras saulgriežiem apdrošināšanas akciju sabiedrībai “BTA Baltic Insurance Company” (BTA) iesniegtie Jāņu un Līgu obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) atlīdzību pieteikumi rāda, ka uz Jāņu sirdsapziņas ir 92,2% no visiem abu vārdu īpašnieku izraisītajiem satiksmes negadījumiem. Tas nozīmē, ka Jāņi ir pie vainas 12 reizes vairāk negadījumos nekā Līgas jeb divreiz vairāk nekā tiem proporcionāli «pienāktos».

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Personvārdu datu bāzes informāciju, šobrīd Latvijā ir 48 220 Jāņi un 10 415 Līgas. Līdzīga proporcija ir arī ceļu satiksmē, kur, saskaņā ar CSDD datiem, Jāņu ar vadītāja apliecību ir aptuveni sešas reizes vairāk nekā Līgu.

Taču Jāņi ir izteikti nedisciplinētāki automašīnas vadītāji - kungi ne vien krietni biežāk izraisa avārijas, bet arī to seku novēršana izmaksā dārgāk.

No piecām lielākajām BTA izmaksātajām OCTA kompensācijām četros gadījumos nācies segt tieši Jāņu izraisīto negadījumu sekas. Gada laikā Jāņi ar saviem spēkratiem pamanījušies izpostīt divus citiem cilvēkiem piederošus īpašumus. Līgas vienmēr tikušas cauri vien ar skādes nodarīšanu citām automašīnām.

Raugoties uz atlīdzībām no cietēju perspektīvas, negadījumu skaits ir atbilstošāks autovadītāju proporcijai. Jāņi iesnieguši piecreiz vairāk automašīnas KASKO apdrošināšanas pieteikumus, taču Līga tikusi pie lielākās kompensācijas par automašīnas nozagšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu