Sestdien Jaunpils mototrasē rūks motori un ies karsti

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē
Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Sestdien, 26.jūnijā Jaunpils mototrasē notiks Nacionālā kausa pirmais posms motokrosā. Vienlaikus tas būs arī Jaunpils Līgo kauss, kurš notiks trešo gadu pēc kārtas.

Par to TVNET informēja Luīze Vīksna, Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) pārstāve.

Jaunpils mototrase sportistiem ir zināma, kā viena no labi sagatavotām trasēm pat ļoti karstos laikapstākļos. Tā ir cieta, tā neput un tās segums ir piemērots sacensībām, jo organizators ir parūpējies, lai trase ir atbilstošā mitrumā. Atgādinājums visiem dalībniekiem - iebraukšana sacensību teritorijā ir no Jaunpils puses, bet izbraukšana uz Bikstu pusi.

Sacensību rīkotājs Ikars Leimanis stāsta, ka 2019.gadā nolēma rīkot pirmo Jaunpils Līgo kausu.

"Kristers Serģis piedāvāja "ielēkt" kopējā sacensību kalendārā un apvienot Jaunpils Līgo kausu ar Nacionālo kausu motokrosā. Tam arī piekritu ar domu, ka tas kļūs par tradicionālu pasākumu."

Taujāts, kā tad īsti radās Jaunpils Līgo kauss, organizators atklāja, ka "gadu garumā tieši ap Līgo svētku laiku, sacensību kalendārā bija "tukšums", tās nenotika. Tepat netālu Bikstos bija tradīcija, ka vīri sapulcējās ar motocikliem un 23.jūnijā visi kopā bariņā, tādā enduro stiltā braucām ap Zebrus ezeru. Tā radās ideja, ka šajā svētku laikā jāorganizē sacensības."

Šie svētki Ikaram ir svarīgi, jo 21.jūnijā - vasaras saulgriežos ir viņa dzimšanas diena, tieši tāpēc viņš gribēja to apvienot un izveidot Jaunpils Līgo kausu motokrosā, kas arī viņam ir sirdij tuvs.

"2019.gadā pirmais posms iekrita manā dzimšans dienā, tad reizē arī svinējām. Protams, pirmais gads bija grūtāks, kamēr sapratām, kā viss notiek. Tā arī pamazām tas izveidojās par tradicionālu pasākumu. 2019.gadā pie starta barjeras savā uzrunā teicu, ka ļoti vēlētos, lai "Jaunpils Līgo kauss" kļūtu tikpat tradiconāls kā Apē "Vaidavas kauss", tā Ikars.

Nacionālajā kausā startēs šādas klases: MX50, MX65, MX85, MXPRO, MINI MX, Zero klase, MX A, MX B, MX C, MX D un MX E.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu