Landsberģis: Lukašenko režīms izmanto nelegālo imigrantu neaizsargātību (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.
Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool

Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko autoritārais režīms maldina nelegālos imigrantus, palīdzot tiem šķērsot Lietuvas robežu un rosinot viņos nereālistiskas cerības, paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

"Lukašenko un viņa režīms izmanto no Irākas, Sīrijas un Afganistānas nākošo cilvēku neaizsargātību, mudinot tos pārdot savu iedzīvi, mudinot tos pārdot savas mājas, lai samaksātu par biļeti viņu nogādāšanai līdz Lietuvas robežai, kas maksā visu viņu dzīvi, jo tie pamet savas ģimenes, bērnus, pamet visu, kas tiem bijis, lai nonāktu šeit," sarunā ar radiostaciju "Ziniu Radijas" trešdien norādījis Landsberģis.

"Tas ir fakts, ka šeit viņi dzīvotu labāk nekā tur, taču mums diemžēl tagad nav iespēju piedāvāt viņiem labāku dzīvi, un tie dzīvo teltīs, kamēr mēs atrodam veidu, kā tos nosūtīt atpakaļ," piebildis ministrs.

Nesen viņš apspriedis šo problēmu ar savu Irākas kolēģi Fuadu Huseinu un tuvāko nedēļu laikā plāno tikties arī ar Turcijas ārlietu ministru.

"Mūsu nostāja ir, ka tas ir nepieņemami un ka mums jāatrod veids, kā novērst šo ļaužu apmānīšanu un nepatiesu un nereālistisku solījumu došanu," piebildis Landsberģis.

Pēdējā laikā Lietuvā aizturēti 498 nelegālie imigranti, pamatā Irākas pilsoņi, kas ieradušies no Baltkrievijas, un tas ir sešas reizes vairāk nekā visa 2020.gada laikā. Lietuvas amatpersonām ir aizdomas, ka tas ir Baltkrievijas režīma organizētas operācijas rezultāts.

Otrdien, reaģējot uz Eiropas Savienības jaunajām sankcijām, Lukašenko paziņoja, ka Baltkrievija vairs neaizsargās Eiropu no nelegālajiem imigrantiem, narkotiku tirdzniecības un kontrabandas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu