Zemgales lielākajā saules parkā uzstādīti 708 saules paneļi (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

SIA "M.P. Socks" sadarbībā ar enerģētikas uzņēmumu grupu SIA "AJ Power" maijā pabeidzis darbu pie lielākā saules parka Zemgalē, kopā uzstādot 708 saules paneļus, pavēstīja "AJ Power" pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka uz zemes un jumta uzstādīti 708 saules paneļi, ar kopējo sistēmas jaudu 262 kilovati. Paredzēts, ka saules paneļi gada laikā saražos 258 000 kilovatstundas zaļās elektroenerģijas, kas ir aptuveni 32% no ražotnes gada kopējā elektroenerģijas patēriņa.

Iecerēts, ka nākamo 10 gadu laikā "M.P. Socks" ietaupīs 239 000 eiro elektroenerģijas izmaksās un atmosfērā nenonāks 729,6 tonnas ogļskābās gāzes (CO2) izmešu.

Tāpat plānots, ka projektā uzstādītā saules paneļu sistēma uzņēmumam atmaksāsies septiņu gadu laikā. Kopējās investīcijas projektā ir 160 000 eiro.

"Mūsu prioritāte vienmēr ir bijusi procesu optimizācija ar mērķi pēc iespējas mazināt ražošanas procesa ietekmi uz vidi un CO2 izmešu daudzumu. Uzņēmums ir apņēmības pilns līdz 2030.gadam sasniegt CO2 neitralitāti un uzstādītais saules parks ir viens solis tuvāk tam, lai sasniegtu šo mērķi," sacīja "M.P. Socks" vadītāja Inta Jasoviča.

Tikmēr "AJ Power" uzņēmumu grupas vadītājs Roberts Samtiņš uzvēra, ka šis projekts ir vēl viens piemērs pozitīvām pārmaiņām Latvijas uzņēmējdarbībā, kur priekšzīmi rāda Ziemeļvalstu uzņēmumi. "Mēs priecājamies, ka mums ir iespēja turpināt īstenot sava uzņēmuma misiju - sniegt uzņēmumiem pieejamus risinājumus, kā iesaistīties aprites ekonomikā un palīdzēt saviem klientiem ieviest efektīvu resursu izmantošanas principus," sacīja Samtiņš.

"M.P. Socks" ir dāņu uzņēmums, kas specializējas augstākās kvalitātes zeķu un zeķubikšu ražošanā.

2009.gadā "M.P. Socks" uzsāka savas ražotnes pārcelšanu no Dānijas uz Smārdes pagasta Durbi, radot vairāk nekā 80 jaunu darba vietu.

Ražotnē ir 160 pilnībā automātiskas adīšanas iekārtas, kas katru gadu saražo 6 miljonus zeķu pārus un zeķubikšu. Gandrīz visa no Latvijā saražotās produkcijas tiek eksportēta.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "M.P. Socks" reģistrēts 2008.gada oktobrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 559 345 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Dānijas "Martin Pedersen Stompefabrik". Patiesie labuma guvēji ir trīs Dānijas valstspiederīgie.

2020.gadā "M.P. Socks" strādāja ar 1,929 miljonu eiro apgrozījumu un 101 352 eiro peļņu.

Savukārt "AJ Power" ir lielākā Latvijas privātā enerģētikas uzņēmumu grupa, kas darbojas kopš 2014.gada. "AJ Power" piedāvā integrētus enerģētikas pakalpojumus - elektroenerģijas, dabasgāzes tirdzniecību, enerģētikas un saules enerģijas projektu īstenošanu, ka arī dabas resursu nodokļa apsaimniekošanas sistēmu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Aj Power" pamatkapitāls ir 10 000 eiro, un tas pilnībā pieder Latvijas uzņēmumam SIA "Energy Investment". Patiesie labuma guvēji ir Jānis Lielcepure, Anete Samtiņa-Freiberga un Roberts Samtiņš. 2019.gadā uzņēmums strādāja ar 67,099 miljonu eiro apgrozījumu un 1,023 miljonu eiro peļņu. 2020.gada finanšu pārskats vēl nav publiskots.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu