VIDEO ⟩ Viesuļvētra Čehijā prasījusi vismaz piecu cilvēku dzīvības; simtiem cilvēku ievainoti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saskaņā ar glābšanas dienestu sniegto informāciju viesuļvētra Čehijas prasījusi vismaz piecu cilvēku dzīvības. Vēl vairāki simti cilvēku ievainoti.

Viesuļvētra izveidojās ceturtdienas vakarā, kad visu valsti skāra spēcīgi pērkona negaisi, un nodarīja lielus postījumus septiņās pilsētiņās un ciematos. Sagrautas veselas ēkas un apgāztas automašīnas, koki izrauti ar saknēm un bojātas elektroapgādes līnijas.

Viesuļvētru pavadīja krusa, krusas graudiem vietām sasniedzot tenisa bumbiņas izmērus.

Vairāk nekā 40 000 mājsaimniecību vētras dēļ joprojām ir bez elektroapgādes.

Glābšanas darbos iesaistīta armija. Ieradušies policisti un glābēji no citām Čehijas daļām, kā arī glābēju komandas no Austrijas un Slovākijas.

Drupu pārmeklēšanā tiek izmantoti helikopteri, bezpilota lidaparāti un īpaši apmācīti suņi.

"Tā ir milzīga traģēdija," sacīja Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs, kurš Briselē piedalījās Eiropadomē. Viņš sacīja, ka lūdzis Eiropas Savienības (ES) palīdzību.

Babišs izteica līdzjūtību upuru tuviniekiem un paziņoja, ka valdība darīs visu, ko spēs, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri cietuši viesuļvētras dēļ.

Viņš sacīja, ka viesuļvētrā bojātas aptuveni 2000 ēku.

Meteorologs Martins Setvāks sacīja, ka šī bijusi postošākā viesuļvētra Čehijas modernajā vēsturē. Viņš sacīja, ka vēl nav zināms, vai tā bijusi viena viesuļvētra, vai tomēr vairākas atsevišķas.

Viņš norādīja, ka līdz 2020.gadam Čehiju ik gadu skāra viena līdz septiņas viesuļvētras, bet tās visas bija salīdzinoši vājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu