Verstapens ātrākais abos divos pirmajos Štīrijas "Grand Prix" treniņbraucienos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

"Red Bull" komandas nīderlandiešu pilots Makss Verstapens piektdien Austrijā uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotā posma - Štīrijas "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā Verstapens Špīlbergas trases 4,318 kilometrus garo apli veica vienā minūtē un 5,910 sekundēs. Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri") bija 0,256 sekundes lēnāks, bet septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons zaudēja 0,422 sekundes.

Vēl 0,054 sekundes atpalika Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, bet Verstapena partneris Serhio Peress uzrādīja vien 13.rezultātu.

Otrajā treniņā Verstapens savu ātrāko apli pabeidza vienā minūtē un 5,412 sekundēs. Otrais ātrākais šoreiz bija Daniels Rikjardo ("McLaren"), kurš bija 0,336 sekundes lēnāks, bet 0,378 sekundes atpalika Estebans Okons ("Alpine").

Hamiltons ar 0,384 sekunžu deficītu bija ceturtais, Peress bija devītais, bet Botass sasniedza 12.rezultātu.

Otrajā sesijā Botasa vadītais spēkrats sagriezās boksu celiņā, gandrīz ietriecoties "McLaren" garāžā. Par bīstamo manevru somu pilotam piešķirts trīs starta vietu sods.

Sestdien norisināsies vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Štīrijas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien. Turpat Špīlbergas trasē nākamnedēļ norisināsies sezonas devītais posms - Austrijas "Grand Prix".

Pēc septiņiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 131 punktu ir Verstapens, par 12 mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 84 punktiem ir Peress.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu