Tirgotājus aicina pieteikties dalībai Valmieras pilsētas svētkos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca.
Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tirgotājus aicina pieteikties dalībai Valmieras pilsētas svētkos, kas notiks 24.jūlijā, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Tirgotājiem jāpiesakās, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama Valmieras muzeja mājaslapā.

Kā stāstīja Bulmeistare, Valmieras 738.dzimšanas dienas tirgus norisināsies pilsētas rātslaukumā un laukumā pie Hanzas sienas, tālāk vijoties pa Lāčplēša, Tērbatas un Raiņa ielu.

Tirgum pašvaldība aicina pieteikties amatniekus un mājražotājus, piedāvājot stādus, koka un māla darinājumus, rotas, dažādus gardumus, tekstilizstrādājums un dažādas mājsaimniecībā noderīgas lietas.

Amatnieku un mājražotāju tirgus galvenais mērķis ir popularizēt latviešu tautas seno amatu prasmes, sekmēt mājamatniecības un lietišķās mākslas attīstību, mājražotāju aktivitāti, popularizēt tautas materiālo, estētisko un ekoloģisko vērtību, kā arī saglabāt un pilnveidot tirgus tradīcijas, sekmējot ekonomisko aktivitāti reģionā.

Tirgus tiks rīkots, ievērojot valstī noteikto Covid-19 izplatīšanās mazināšanai.

No 23.jūlija līdz 25.jūlijam Valmiera atzīmēs 738.dzimšanas dienu "Valmiera: Tava svētku pietura", aicinot piestāt dažādās vietās, lai satiktos ar muzikāliem, izzinošiem, jautriem, darbīgiem, neparastiem, sportiskiem un dzīvespriecīgiem piedzīvojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu