Somi noskaidrojuši, kurā Sanktpēterburgas restorānā inficējušies viņu futbola līdzjutēji (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Somijas varas iestādes ir nobažījušās par no Krievijas atvestā koronavīrusa Delta varianta izplatīšanās bīstamību. Kamēr pašā Sanktpēterburgā tūkstošiem pilsētnieku drūzmējas skolu izlaidumu svinībās, Somijas veselības institūts THL sociālajā tīklā „Twitter” publicējis Sanktpēterburgas restorāna nosaukumu, kurā notikusi masveida futbola fanu inficēšanās.

Tas ir restorāns „Alpenhaus”, kas atrodas Krestovska salā netālu no stadiona „Gazprom-Arena”. THL aicina būt īpaši piesardzīgiem tos Somijas pilsoņus, kuri apmeklēja šo restorānu.

Saskaņā ar piektdien apkopotajām ziņām, Somijas iedzīvotājiem, kuri atgriezušies no Sanktpēterburgas, jau ir konstatēti aptuveni simts koronavīrusa infekcijas gadījumu. THL ir izdevis atsevišķu paziņojumu presei tiem, kuri 22. un 23. jūnijā atgriezās no Krievijas.

Pēc Somijas veselības departamenta teiktā, tiem, kuri norādītajās dienās ieradās no Sanktpēterburgas ar uzņēmuma „Neva Tours” autobusiem, jāizvairās no saskarsmes ar cilvēkiem, kuri nav viņu ģimenes locekļi, un 72 stundas pēc iebraukšanas valstī jāveic koronavīrusu pārbaude. Tas pats attiecas uz pasažieriem 15 citos autobusos, kuri otrdien ap pulksten 12 no Krievijas ziemeļu galvaspilsētas devās atpakaļ uz Somiju ar lidmašīnām.

Somija ir ārkārtīgi noraizējusies par koronavīrusa Delta varianta iespējamo izplatīšanos, kas tagad plosās Krievijā. Šonedēļ kumulatīvā saslimstība Krievijā pēdējo 14 dienu laikā pieauga līdz 240 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotājiem. Somijā šis rādītājs ir 19 gadījumu līmenī. Visvairāk inficēšanās gadījumu Krievijā tiek fiksēti Maskavā un Sanktpēterburgā.

Pēdējo dienu laikā atklāto infekciju skaits arī Somijā atkal ir pieaudzis. Kopš otrdienas valstī katru dienu tiek atklāti vairāk nekā simts koronavīrusa infekcijas gadījumu. Vissliktākā situācija tagad ir Kainū, Päijät-Häme un Uusimaa.

Šonedēļ HUS rajonā katru dienu atklāto infekciju skaits ir dubultojies, salīdzinot ar pagājušo nedēļu. Varasiestādēm ir zināmi gadījumi, kad futbola fani, kas atgriežas no Sanktpēterburgas, nav ievērojuši karantīnu.

Otrdien Vaalimaa robežkontroles punktā aptuveni 800 cilvēku tika ielaisti Somijā, neveicot koronavīrusa testus dēļ sastrēguma, kas bija izveidojies pierobežā. Pēc tam Kymenlaakso reģiona medicīnas iestādes ziņoja par kādu futbola līdzjutēju, kuram uz robežas bija negatīvs Covid-19 testa rezultāts. Šī persona vēlāk devās uz bāru, brauca ar taksometru un piedalījās masu pasākumā, bet pēc tam otrais koronavīrusa tests bija pozitīvs.

Sestdienas pēcpusdienā, apkopojot ziņas par pēdējām divām dienām, secināts, ka pavisam valstī fiksēti 270 gadījumi, kad koronavīruss konstatēts kādam no futbola faniem, kas atgriezušies no Sanktpēterburgas. Ceturtdien tādu bija ap 100, piektdien - 120, bet sestdien jau 270.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu