"Food Union" finanšu rādītāji pirmajā pusgadā saglabājušies pagājušā gada līmenī (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Piena pārstrādes koncerna "Food Union" ražotais saldējums.
Piena pārstrādes koncerna "Food Union" ražotais saldējums. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārtikas koncerna "Food Union" finanšu rādītāji šogad pirmajā pusgadā saglabājušies 2020.gada attiecīgā periodā līmenī, aģentūrai LETA sacīja "Food Union" Latvijā ģenerāldirektore Irēna Holodnaja.

Viņa sacīja, ka piena kategorijā pirmā pusgada kopējie rādītāji ir nemainīgi, lai gan pirkumu struktūra ir nedaudz pamainījusies, savukārt saldējuma kategorijā novērojams neliels pieaugums 3% apmērā.

"Pateicoties siltajam jūnijam, sagaidām vēl lielāku pieaugumu saldējuma kategorijā pirmā pusgada rādītājos," teoca Holodnaja, piebilstot, ka visu pārdošanas produktu kategoriju rādītāji tiks publicēti jūlija vidū.

Vaicāta par sabiedriskās ēdināšanas sektora darba atsākšanu un tā ietekmi, kompānijas ģenerāldirektore sacīja, ka HoReCa virziens lēnām sāk atkopties, atveroties vasaras terasēm, kā arī sākot saldējuma ielu tirdzniecību, tomēr līdz atgriešanās pie pirms Covid-19 pandēmijas pārdošanas apmēriem ir tālu, jo sabiedriskās ēdināšanas vietas, tostarp restorāni, kafejnīcas un viesnīcas tikai tagad atsāk darbu, savukārt skolas un skolu kafejnīcas pavasarī nestrādāja.

"Vienlaikus šajā laikā mēs esam HoReCa cilvēkresursus pārvirzījuši e-komercijas attīstībai, kas sekmējas arvien labāk," uzsvēra Holodnaja.

Jau ziņots, ka "Food Union" uzņēmumu apgrozījums Latvijā 2019.gadā bija 114,3 miljoni eiro, kas ir par 6% mazāk nekā 2018.gadā. Kompānijas pagājušā gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Food Union" grupā ir Latvijas "Rīgas piena kombināts", kas 2020.gada februārī pievienoja "Rīgas piensaimnieku", un "Valmieras piens", tāpat grupā ir lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", lielākais saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux" un saldējuma ražotājs Baltkrievijā "Ingman Ice Cream". "Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu