Lielbritānijas valdība izmeklēs Henkoka video nopludināšanu (3)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Mets Henkoks
Mets Henkoks Foto: TOLGA AKMEN/AFP

Lielbritānijas valdība plāno veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā atklātībā nonāca videoieraksts, kurā redzams, kā veselības ministrs Mets Henkoks skūpstās ar savu palīdzi. 

Lai gan sākotnēji premjers Boriss Džonsons pretojies spiedienam, kas nācis gan no iedzīvotājiem, gan parlamentāriešiem pēc video nokļūšanas pie plašākas sabiedrības, sestdien viņš pieņēma paša Henkoka iesniegto atlūgumu.

Džonsona valdība ir tikusi asi kritizēta par tās nespēju tikt galā ar valdošo veselības nozares krīzi valstī. Atklātībā nonākušais videoieraksts, kurā redzams, kā veselības ministrs pārkāpj pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, darbavietā skūpstoties ar savu kolēģi, radīja vēl lielākus jautājumus par ministra atbilstību amatam, ziņo aģentūra Reuters. 

Jautāts par to, vai valdībā plāno izmeklēt, kā videoieraksts nonācis atklātībā, Ziemeļīrijas ministrs Brendons Luis "Sky News" pavēstīja:

"Esmu pārliecināts, ka atbilstošās ministrijas instances pārbaudīs, kā tieši video ticis publiskots."

Kopš video publicēšanas vairāki parlamentārieši iestājās par Henkoka aiziešanu, apgalvojot, ka pēc šāda incidenta, kad tiek pārkāpti pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, veselības ministrs nedrīkstētu saglabāt savu amatu.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas veselības ministrs sestdien, reaģējot uz atklātībā nonākušo video, paziņojis par savu atkāpšanos no amata. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu