Aizsardzības inovāciju programmai jaunu produktu radīšanai armijai varētu novirzīt 1,5 miljonus (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas armijas simtgades svinības 11.novembra krastmalā
Latvijas armijas simtgades svinības 11.novembra krastmalā Foto: Ieva Leiniša / LETA

Aizsardzības ministrija sagatavojusi aizsardzības inovāciju pētījumu programmu, kuras kopējais finansējums tuvākajiem gadiem būs 1,5 miljoni eiro.

Programmas finansējums tiks piešķirts laika posmam no 2021.- 2023. gadam. Programmu finansēs no Aizsardzības ministrijas valsts budžeta.

Programmas mērķis ir jaunu zināšanu, prasmju un risinājumu attīstība valsts aizsardzības nozarei nozīmīgās pētniecības un tehnoloģiju jomās. Tāpat programmas mērķis ir sekmēt tehnoloģiju attīstību, kā arī inovatīvu lietišķa pielietojuma risinājumu un produktu attīstību valsts aizsardzības nozarei.

Programmas uzdevums ir jauna vai uzlabota produkta, prototipa vai tehnoloģiskā risinājuma izveide kādā no trīs jomām. Pirmkārt, kiberdrošībā un elektroniskajā karadarbībā. Otrkārt, robotikā un bezpilota sistēmās. Treškārt, karavīru sistēmā, tai skaitā individuālajā ekipējumā.

Programma paredz nodrošināt Latvijas zinātnieku sadarbību un iesaisti starptautiskos pētniecības projektos, sekmējot intelektuālā darbaspēka noturēšanu Latvijā.

Programma vēl būs jāapstiprina valdībai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu