Četri cilvēki tikuši pie naudas soda par ūdens motocikla vadīšanu bez tiesībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Tania Zbrodko/Shutterstock

Pirms Jāņu brīvdienām četri cilvēki Kokneses un Pļaviņu novadā izpelnījušies 100 eiro naudas sodus par ūdens motocikla vadīšanu bez tiesībām, apliecina Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

22.jūnijā, veicot plānot profilaktiska rakstura pārbaudi, likumsargi Kokneses un Pļaviņu novadā Daugavā konstatēja, ka četras personas vada ūdens motociklus bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām atpūtas kuģa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākti četri administratīvā pārkāpuma lēmumi un katrai personai piemēroti naudas sodi 100 eiro.

Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka Pļaviņu novadā Daugavā vīrietis vada airu laivu, būdams alkohola reibumā. Viņa izelpā tika konstatētas 0,75 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots brīdinājums.

Likumsargi atgādina, ka kuģošanas līdzekļa vadītājam ir aizliegts vadīt kuģošanas līdzekli bez derīga vadītāja kvalifikāciju apliecinoša dokumenta vai arī, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Par atpūtas kuģa vadīšanu, ja nav iegūtas attiecīgā atpūtas kuģa vadīšanas tiesības, piemēro naudas sodu no 100 līdz 250 eiro un aizliegumu iegūt atpūtas kuģa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Bet par airu laivas vadīšanu publiskajos ūdeņos, ja vadītāja izelpotajā gaisā vai medicīniskajā pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz vienu promili, piemēro brīdinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu