Jelgavā jauna sieviete saņem sodu par sirēnas izmantošanu savā auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Pirmdien kāda sieviete Jelgavā sodīta ar 250 eiro naudas sodu, jo savā auto izmantojusi sirēnu, kas līdzīga operatīvo dienestu skaņas signālam, informēja Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Likumsargi saņēma informāciju, ka Jelgavā, Meiju ceļā, kādas automašīnas "Volkswagen Golf" vadītāja maldina citus transportlīdzekļu vadītājus, lietojot skaņas signālu, kas atgādina operatīvā transporta signālu. Apturot automašīnu, kas atbilda norādītajām pazīmēm, policisti konstatēja, ka

2001.gadā dzimusi jauniete savai automašīnai bija uzstādījusi sirēnu un skaļruni.

Policijā par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājai piespriests naudas sods 250 eiro.

Policija atgādina, ka Ceļu satiksmes noteikumi aizliedz braukt ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar tādu speciālo zilo vai sarkano bākuguni, skaņas signālu, plafonu vai gaismas kontrolsignālu, kas atbilstoši normatīvajos aktos par transportlīdzekļu reģistrāciju noteiktajām prasībām ir paredzēti operatīvajiem transportlīdzekļiem un var maldināt pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar speciālām ierīcēm, ja transportlīdzeklis atbilstoši normatīvo aktu prasībām nav operatīvais transportlīdzeklis, piespriež naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 140 līdz 430 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu