Foto Ķīnas Komunistiskā partija gatavojas 100. jubilejas svinībām (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Thomas Peter, Shutterstock

Ķīnas komunistiskā partija šomēnes ar grandioziem pasākumiem ieskandina centrālo notikumu - tās 100.gadadienu.

Ķīnas Komunistiskā partija ar boļševiku palīdzību oficiāli dibināta 1921.gada 1.jūlijā.

Kopš 1949.gada komunistu partija ir vienīgais valdošais politiskais spēks Ķīnā.

Galvenā simtgades svinību ceremonija notiks 1.jūlijā Pekinā, taču jūnijā pilnā sparā rit dažādi pasākumi un mēģinājumi. 

Pasaulē palikušas pavisam nedaudzas valstis, kurās pie varas ir komunistiskā partija. Ķīnas Komunistiskā partija ir vecākā no tām.

Foto: EPA/AFP/Scanpix

Krievijas autokrātiskais prezidents Vladimirs Putins pirmdien virtuālas tikšanās laikā apsveicis Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, kurš ir arī Ķīnas Komunistiskās partijas ģenerālsekretārs.

"Jūs atsūtījāt siltus sveicienus," Sji pateicās Putinam. "Krievijas Federālais arhīvs dalījies ar vērtīgiem vēsturiskajiem materiāliem, kas saistīti ar Ķīnas Komunistiskās partijas agrīno vēstures posmu. Ķīna ir patiesi pateicīga par sveicieniem un atbalstu no mūsu labā kaimiņa un īsta partnera."

Foto: EPA/AFP/Scanpix

"Padomju Savienība aktīvi atbalstīja Ķīnas komunistus to revolucionārajā cīņā un sniedza vērā ņemamu atbalstu laikā, kad jaunās Ķīnas veidošanās laikā radās partija un valstiskums," saskaņā ar Kremļa publicēto sarunas atreferējumu atbildēja Putins. "Partiju attiecības ir nozīmīga mūsu divpusējo attiecību sastāvdaļa. Ceru, ka dialoga paplašināšana starp Ķīnas Komunistisko partiju un vadošajām Krievijas partijām novedīs pie vēl dziļākas mijiedarbības, savstarpējās sapratnes un uzticības abu valstu starpā."

Foto: EPA/AFP/Scanpix
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu