BMW topošais flagmanis iegūs Citroen modeļa XM vārdu un 700 zirgspēkus (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X

Pasaules autoparka elektrifikācija rit pilnā sparā un ar katru gadu iegūst aizvien lielākus apmērus. Tomēr paralēli notiek arī jaunu tradicionālo auto izstrāde, lai tos pagūtu izlaist kā pēdējos ar fosilo degvielu darbināmos spēkratus.

Viens no šādiem auto BMW klāstā būs gaidāmais X klases flagmanis, kuram, saskaņā ar jaunākajām ziņām, paredzēts dot nosaukumu kā kādreizējam Citroen flagmanim XM.

Vēl pirms laika klejoja runas, ka lielāko no BMW apvdnieku sērijas automobiļiem dēvēs par X8 un tā dinamiskāko versiju par X8 M, bet tagad izskatās, ka bavārieši no cipara modeļa nosaukumā ir nolēmuši atteikties. Savā ziņā loģiski, jo jauno auto izstrādās vācu ražotāja M nodaļa un pēc analoģijas arī elektriskais apakšzīmola i krosovers iX lieliski iztiek bez cipara nosaukumā.  

Izmēru ziņā topošais XM ir pielīdzināms X7, tomēr virsbūve izskatās zemāka un pats auto - slaidāks.

Kā vēsta Autoblog.com, XM pasaules debija notiks 2022.gadā no ražošanā auto nonāks nākamā gada decembrī. Tomēr, tā kā elektrifikācijai ir jādod priekšroka, sportiskais lielizmēra krosovers no ražošanas tikšot noņemts jau 2027.gadā jeb modeļu ierastā 7-8 gadu dzīves cikla vidū.

Atbilstoši jau iepriekš izskanējušajai informācijai XM būs apgādāts ar 4,4 litru V8 twin-turbo, kas hibrīdsistēmas ietvaros attīstīs ap 700 zirgspēkiem. Riteņi ar vismaz 21 collas diametru, masīva bremžu sistēma un oglekļa šķiedras detaļas biezā slānī būs standarta aprīkojums. Automobiļa futūristiskajā salonā viena no opcijām savukārt būs iespēja uzstādīt četrus atsevišķus sēdekļus.

BMW šīs neoficiālās runas nekomentē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu