Līdz gada beigām attālināti varēs izrakstīt darbnespējas lapas par trim slimošanas dienām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ingvers saaukstēšanās tēja
ingvers saaukstēšanās tēja Foto: depositphotos.com

Attālināta darbnespējas lapas izrakstīšana par pirmajām trim slimības dienām augšējo elpceļu saslimšanas gadījumā būs iespējama līdz gada beigām, otrdien lēma valdība.

Kārtība, kad pieaugušajam vai bērnam var attālināti izsniegt darbnespējas lapu par pirmajām slimības dienām, ja ir augšējo elpceļu infekcijas pazīmes, ir spēkā līdz 30.jūnijam. Ņemot vērā, ka epidemioloģiskā situācija joprojām ir nestabila, nepieciešams regulējumu par attālinātu darbnespējas lapas izsniegšanu bērniem un pieaugušajiem ar augšējo elpceļu infekcijas pazīmēm pagarināt līdz gada beigām, norāda Veselības ministrija (VM), uzsverot, ka ir jāņem vērā arī jaunu Covid-19 infekcijas paveidu izplatību, kas rada papildu riskus straujai infekcijas izplatībai.

Valdība lēma līdz gada beigām pagarināt esošo regulējuma par attālinātu darbnespējas lapas izrakstīšanu par pirmajām trim slimības dienām gadījumos, kad personai konstatēta augšējo elpceļu saslimšana. Šāds regulējums attieksies gan uz pieaugušajiem, gan bērniem.

Darbnespējas lapu drīkst izsniegt bez personas personīgas apskates, ja Covid-19 infekciju apstiprina pozitīvs testa rezultāts. Ja saslimšana turpinās ilgāk par trim dienām, darbnespējas lapas turpināšanai ārsts vai ārsta palīgs veic personas apskati un izmeklēšanu.

Vienlaikus VM uzsver, ka arī līdz testa rezultātu saņemšanai personu nepieciešams izolēt iespējami agrīni. Tāpat arī cilvēkiem ar augšējo elpceļu saslimšanas simptomiem nepieciešams ievērot papildu drošības pasākumus un ierobežot kontaktēšanos līdz diagnozes apstiprināšanai.

Līdz gada beigām pagarināts arī regulējums par darbnespējas lapas attālinātu izsniegšanu Covid-19 inficēto cilvēku kontaktpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu