Latvijā viesojas ASV Speciālo operāciju pavēlniecības komandieris (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aizsardzības ministrija

Latvijas paveiktais darbs reģionālās drošības stiprināšanā un regulārās apmācības kopā ar ASV Speciālo operāciju spēkiem ir nenovērtējams, uzsvēris ASV Speciālo operāciju pavēlniecības komandieris ģenerālis Ričards Duglas Klārks, kurš otrdien un trešdien apmeklēja Latviju.

Kā informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā, Klārks tikās ar ASV vēstniecības Latvijā vadību, Latvijas aizsardzības ministru un Nacionālo bruņoto spēku komandieri. Ģenerālis apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku Speciālo operāciju pavēlniecību un tikās ar Latvijas un ASV speciālo operāciju dienesta dalībniekiem, lai apspriestu, kā ASV un Latvija var risināt savstarpējās drošības problēmas un uzlabot savietojamību.

Klārka vizīte uzsver ASV valdības apņemšanos sadarboties ar Latviju speciālo operāciju jomā. 2020.gada novembrī ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails un Latvijas militāro spēku vadība Rīgā atklāja jaunu speciālo operāciju bāzi, ļaujot ASV un Latvijas speciālo operāciju karaspēkam paplašināt darbību Baltijas reģionā.

ASV projektā ieguldīja 3,7 miljonus ASV dolāru, izmantojot ASV Eiropas Atturēšanas iniciatīvas līdzfinansējumu - Pentagona programmu, kas finansē centienus novērst agresiju NATO austrumu pusē. Vēl viens projekts Latvijā, kas tuvojas noslēgumam, ir jaunbūve, kas ļaus palielināt personāla un aprīkojuma daudzumu, kas tiks pārvietots uz Latviju mācību nolūkos vai reaģējot uz krīzi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu